Du har prøvet at bage brød med surdej, men har du prøvet at bage med surkål – også kendt som sauerkraut? I dette brød indgår både sauerkraut og yoghurt, hvilket giver både smag og tekstur.
Der er noget helt særligt ved at sætte tænderne i et stykke hjemmebagt rugbrød – især det er friskbagt. Har du surdejen klar, kan dette smagfulde rugbrød være klar til frokostbordet om få timer.
På en kølig efterårsdag eller en endnu koldere vinterdag er de her boller lige sagen! Foreningen af mælk, smør, honning og sukker samt lidt kardemomme giver en dejlig blød og saftig krumme med en let krydret smag. De er meget nemme at lave og mindst lige så nemme at nyde.
Nem opskrift på de lækreste saftige boller med et dejligt bid. Kog en grød. Rør sammen. Hæv natten over. Form boller. Bag.
Det er så nemt, at du ikke behøver et bagekursus for at få succes. Men du er naturligvis velkommen alligevel ...
'Gnaveboller' er beregnet som snack. De er velegnede til at have med på farten og til at gnave af, når lækkersulten melder sig. De her gnaveboller får et friskt pift fra citronmelissen, mens mandeltoppingen giver en god sprød skorpe på de ellers bløde boller.
Bag en vellykket galopkringle på din gill. Din grill er nemlig den perfekte ovn – både til brød og kager. Denne opskrift giver dig en vellykket galopkringle med marcipanfyld – bagt på kul- eller gasgrill.
Der er noget særligt over at servere suppe i en hjemmebagt suppeskål af brød. Det er naturligvis ikke alle brøddeje, som egner sig til formålet. Men her får du opskriften på den perfekte suppebolle. Du får også opskriften på en klassisk fransk løgsuppe til at fylde i den spiselige skål. Bon appétit.
Tynde, sprøde knækbrød fyldt med korn og kerner, som knaser og giver smag. De er perfekte til ost og som en nem snack med enten noget sødt eller noget salt på toppen. I denne opskrift bruger jeg kun fuldkornsmeltyper, som både giver smag og tyngde til knækbrødene. Har du ikke gode erfaringer med at bage brød med fuldkorn, kan du med fordel tilmelde dig det næste fuldkornsbagekursus.
Bliver du somme tider i tvivl, om din dej er æltet nok og klar til at hæve? En glutentest giver dig svaret. En glutentest er den nemme måde at tjekke, om du kan stoppe med at ælte din hvedebrødsdej og lade den hæve. Læs, hvordan du laver en glutentest herunder – det og meget mere kan du også lære på af disse kommende bagekurser.
Med dit eget bake off-brød kan du hurtigt og nemt have friskbagt brød klar. Her får du opskriften på nogle lækre stykker, som egner sig godt til bake off. Form stykkerne og frys dem ned – så har du dit eget bake off-brød. Klar til at tø op og bage, så du kan få friskbagte brød til madpakken eller lignende.
Det kunne fx være studentergildet, bryllupsreceptionen, havefesten eller hamsterens fødselsdag. Amandino fungerer til det hele ...
Du er sikkert stødt på bake off-brød i dit lokale supermarked, som ikke har sin egen bagerafdeling. I stedet får de leveret frossent bagværk, som bliver bagt på stedet. Du kan imidlertid også lave dit eget bake off derhjemme, så du hurtigt kan have friskbagt brød klar, når behovet opstår. Det er nemt, smart, og du behøver altså ikke stå (så) tidligt op for at bage.
Dette lækre stykke konfekt er både let at lave og let at nyde – stykke efter stykke. Med sin lette krumme og milde smag fra citrus og rosenblade er Amandino den perfekte søde bid til sommerens varme fester.
Det kunne fx være studentergildet, bryllupsreceptionen, havefesten eller hamsterens fødselsdag. Amandino fungerer til det hele ...
Skal du bruge et lækkert brød til festlige lejligheder – det kan være som tilbehør til tapas, pølsebord eller blot med en lækker pesto eller god olivenolie, så prøv dette italienske brød kaldet tre fori.
En pensel er næsten lige så vigtigt et værktøj i bageriet som kagerullen. En overflade penslet med fx æg eller mælk bliver flot og gylden i ovnen. I grove træk har det ikke nogen påvirkning på smagen. Ønsker du en anden smag/skorpe, kan du røre lige dele vand og rugmel sammen og pensle det på det færdighævede brød, det vil give en helt anden udseende og smag på skorpen.