logo_nytlogo_nytlogo_nytlogo_nyt
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
Kontakt
✕

Opskrift: Julesmåkager med whiskey

Torben Busch
Julesmåkager med whiskey
Gå til opskrift Udskriv

Savner du lidt inspiration til julesmåkagerne? I denne anderledes småkage møder gulerødder og whiskey hinanden.

Julesmåkager med whiskey

Julesmåkager med whiskey

Udskriv
Arbejdstid 20 minutter min
Bagetid 10 minutter min
Ret Sæson, Småkager
Køkken Det søde køkken

Ingredienser
  

  • 125 g hvedemel
  • ¼ tsk hjortetaksalt
  • 125 g smør
  • 65 g sukker
  • 65 g fintrevne gulerødder

Til whiskeyglasur:

  • 100 g flormelis
  • 10 g whiskey 3-5 dråber

Sådan gør du
 

  • Sigt hvedemel og hjortetaksalt sammen.
  • Alle ingredienser æltes herefter sammen på én gang (dejen skal kun lige æltes sammen).
  • Dejen kommes i sprøjtepose med stjernetyl.
  • Sprøjtes ud på bagepapir som vaniljekranse.
  • Bages ved 200°C i almindelig ovn og 180°C i varmluftsovn i ca. 8-10 min.
  • Lad småkagerne afkøle.
  • Dekoreres med whiskyglasur og evt. lidt finthakket chokolade.

Noter

En servicemeddelelse: Selv om mængden af whiskey ikke er så stor, vil den enkelte småkage indeholde en lille smule alkohol. Tænk derfor over, hvem du serverer småkagerne for.

 

Del
40

Se også

Brød sauerkraut – jo, den er god nok!
27. maj 2021

Opskrift: Brød med sauerkraut – sehr schön!


Læs mere
Venø-rugbrød med malt og poppede rugkerner
25. april 2021

Opskrift: Hurtigt surdejsrugbrød med mørkt malt


Læs mere
Opskrift på bløde og søde Svanø-boller
26. november 2020

Opskrift: Søde, bløde og mildt krydrede boller


Læs mere

Opskrifter & bagetips

  • Mine bagetips
  • Alle opskrifter
    • Boller/brødstykker
    • Brød
    • Brød med grød
    • Rugbrød
    • Langtidshævet
    • Snack
    • Kage
    • Sæson
    • Småkager
    • Kransekage

BLIV MESTERBAGER I BRØD

Book mig til en masterclass i brødbagning hos jer.
For større og mindre grupper. For virksomheder og private.
Send mig en forespørgsel, hvis du vil vide mere.

LÆRATBAGE.DK

v. Torben Busch

KONTAKT

kontakt@laeratbage.dk

ARKIV

Se tips og opskrifter

© 2016- LÆRATBAGE.DK

    Kontakt