Opskrift: Julesmåkager med whiskey
Savner du lidt inspiration til julesmåkagerne? I denne anderledes småkage møder gulerødder og whiskey hinanden.
Julesmåkager med whiskey
Ingredienser
- 125 g hvedemel
- ¼ tsk hjortetaksalt
- 125 g smør
- 65 g sukker
- 65 g fintrevne gulerødder
Til whiskeyglasur:
- 100 g flormelis
- 10 g whiskey 3-5 dråber
Sådan gør du
- Sigt hvedemel og hjortetaksalt sammen.
- Alle ingredienser æltes herefter sammen på én gang (dejen skal kun lige æltes sammen).
- Dejen kommes i sprøjtepose med stjernetyl.
- Sprøjtes ud på bagepapir som vaniljekranse.
- Bages ved 200°C i almindelig ovn og 180°C i varmluftsovn i ca. 8-10 min.
- Lad småkagerne afkøle.
- Dekoreres med whiskyglasur og evt. lidt finthakket chokolade.
Noter
En servicemeddelelse: Selv om mængden af whiskey ikke er så stor, vil den enkelte småkage indeholde en lille smule alkohol. Tænk derfor over, hvem du serverer småkagerne for.