logo_nytlogo_nytlogo_nytlogo_nyt
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
Kontakt
✕

Opskrift: Hurtigt surdejsrugbrød med mørkt malt

Torben Busch
Venø-rugbrød med malt og poppede rugkerner
Gå til opskrift Udskriv

Der er noget helt særligt ved at sætte tænderne i et stykke hjemmebagt rugbrød – især når det er friskbagt. Har du surdejen klar, kan dette smagfulde rugbrød være parat til frokostbordet om få timer.

Ud over surdejen får dette rugbrød smag og karakter fra bl.a. mørkt malt, poppede rugkerner og et drys kakao. Og ved at drysse det med hakkede mandler, er du helt sikker på, at skorpen knaser perfekt.

OBS! Denne opskrift kræver, at du allerede har en surdej (se basisopskrift her).

 

"Venø" rugbrød

Udskriv
Arbejdstid 30 minutter min
HÆVE/HVILETID 3 timer t
Bagetid 1 time t
Ret Brød, Rugbrød
Køkken Nordisk
Antal 1 stk.

Udstyr

  • Ovn
  • Røremaskine
  • Surdej

Ingredienser
  

  • 450 g vand 38ºC
  • 200 g surdej til rugbrød
  • 50 g hvedemel
  • 300 g fuldkornsrugmel
  • 20 g mørkt malt / mørk sirup
  • 100 g solsikkefrø
  • 100 g poppede rugkerner fås klar til brug fra Valsemøllen
  • 15 g kakao
  • 15 g salt

Til pynt

  • 50 g hakkede mandler

Sådan gør du
 

  • Alle ingredienser æltes sammen på røremaskine (med spade/K-spade) i 15 minutter ved mellem hastighed.
  • Læg dejen i en smurt 2-litersform.
  • Dryg rugbrødet med hakkede mandler og tryk dem godt ned i dejen
  • Lad brødet hæve tildækket et lunt sted i ca. 2-3 timer – eller til dejen er ca. 1 cm fra kanten af formen.
    Hævetiden afhænger af din rugsurdejs hæveevne.
  • Bages på grillrist ved 190°C i almindelig ovn og 180°C i varmluft ovn i ca. 60 minutter – gerne med damp.
    En mere præcis måde til at finde ud af, om brødet er færdigbagt, er, at måle temperaturen i midten af brødet. Når den er 94°C, er brødet bagt færdigt!

Noter

Her kan du finde min basisopskrift på en surdej med rugmel ...
Del
36

Se også

Brød sauerkraut – jo, den er god nok!
27. maj 2021

Opskrift: Brød med sauerkraut – sehr schön!


Læs mere
Opskrift på bløde og søde Svanø-boller
26. november 2020

Opskrift: Søde, bløde og mildt krydrede boller


Læs mere
Nemme og lækre boller med chiagrød og honning
8. juni 2020

Opskrift: Nemme og lækre boller med chiagrød og honning


Læs mere

Opskrifter & bagetips

  • Mine bagetips
  • Alle opskrifter
    • Boller/brødstykker
    • Brød
    • Brød med grød
    • Rugbrød
    • Langtidshævet
    • Snack
    • Kage
    • Sæson
    • Småkager
    • Kransekage

BLIV MESTERBAGER I BRØD

Book mig til en masterclass i brødbagning hos jer.
For større og mindre grupper. For virksomheder og private.
Send mig en forespørgsel, hvis du vil vide mere.

LÆRATBAGE.DK

v. Torben Busch

KONTAKT

kontakt@laeratbage.dk

ARKIV

Se tips og opskrifter

© 2016- LÆRATBAGE.DK

    Kontakt