logo_nytlogo_nytlogo_nytlogo_nyt
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
Kontakt
✕

Opskrift: Manø-stykker (som bake off)

Torben Busch
Manø-stykker som bake off
Gå til opskrift Udskriv

Med dit eget bake off-brød kan du hurtigt og nemt have friskbagt brød klar. Her får du opskriften på nogle lækre stykker, som egner sig godt til bake off.

For nylig skrev jeg lidt om gør det selv-bake off i denne artikel – her får du en opskrift på nogle lækre brødstykker til bake off. Form stykkerne og frys dem ned – så har du dit eget bake off-brød. Klar til at tø op og bage, så du kan få friskbagte brød til madpakken eller lignende.

TIP: Stykkerne kan i øvrigt også bages i grill – det gjorde jeg selv med stykkerne på billederne.

Manø-stykker som bake off

Manø-stykker (som bake off)

Udskriv
Ret Boller/brødstykker, Brød med grød
Køkken Grill, Italiensk, Nordisk
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

Grød

  • 100 g havregryn
  • 50 g chiafrø
  • 20 g honning
  • 550 g vand

Dej

  • Den afkølede grød
  • 300 g Tipo 00-mel
  • 15 g groft salt (2½ tsk)
  • 25 g gær

Sådan gør du
 

  • Først koger du grød på havregrynene, chiafrø, honning og vand.
    Lad grøden afkøle, inden du går videre.
  • Alle ingredienser æltes sammen med dejkrog ved mellem hastighed, dejen skal slippe skålens kanter og se silkeblød ud.
  • Temperaturen på den færdig æltet dej skal være ca. 25°C.
  • Lad den hvile i 30 minutter i en firkantet beholderskål, tildækket.
  • Hæld dejen forsigtig ud på et let melet drysset bord.
  • Del dejen forsigtig i 12 store stykker (ca. 85 g pr. stk.)
  • Vend stykkerne i en blanding af lige dele solsikkekerner og chiafrø.
  • Placer stykkerne tæt på en bageplade med bagepapir.
  • Sæt pladen i fryseren.
  • Når bollerne er helt frosne, kommes de i poser.
  • Stykkerne kan nu opbevares på frost i ca. 3 uger.
  • Aftenen før du skal bruge bollerne, tager du dem ud af fryseren og fordeler dem på bageplade med bagepapir på.
    Bake-off brød – frosne boller
  • Sættes i køleskab tildækket – eller andet sted hvor temperaturen er ca. 5 – 10°C
  • Bages ved 220°C i almindelig ovn og 210°C i varmluft ovn i ca. 18 – 20 min.

 

Del
29

Se også

Brød sauerkraut – jo, den er god nok!
27. maj 2021

Opskrift: Brød med sauerkraut – sehr schön!


Læs mere
Venø-rugbrød med malt og poppede rugkerner
25. april 2021

Opskrift: Hurtigt surdejsrugbrød med mørkt malt


Læs mere
Opskrift på bløde og søde Svanø-boller
26. november 2020

Opskrift: Søde, bløde og mildt krydrede boller


Læs mere

Opskrifter & bagetips

  • Mine bagetips
  • Alle opskrifter
    • Boller/brødstykker
    • Brød
    • Brød med grød
    • Rugbrød
    • Langtidshævet
    • Snack
    • Kage
    • Sæson
    • Småkager
    • Kransekage

BLIV MESTERBAGER I BRØD

Book mig til en masterclass i brødbagning hos jer.
For større og mindre grupper. For virksomheder og private.
Send mig en forespørgsel, hvis du vil vide mere.

LÆRATBAGE.DK

v. Torben Busch

KONTAKT

kontakt@laeratbage.dk

ARKIV

Se tips og opskrifter

© 2016- LÆRATBAGE.DK

    Kontakt