På en kølig efterårsdag eller en endnu koldere vinterdag er de her boller lige sagen! Foreningen af mælk, smør, honning og sukker samt lidt kardemomme giver en dejlig blød og saftig krumme med en let krydret smag. De er meget nemme at lave og mindst lige så nemme at nyde.
Søde og bløde boller med kardemomme
Arbejdstid 25 min
Hæve/hviletid 1 t 15 min
Bagetid 15 min
Ret Boller/brødstykker
Køkken Nordisk
- 100 g kærnemælk
- 150 g sødmælk
- 50 g smør
- 475 g stenformalet hvedemel
- 50 g æg (1 stk)
- 20 g sukker
- 20 g honning
- 5 g kardemomme
- 12 g salt (2 tsk)
- 20 g gær
Temperér kærnemælk og sødmælk til ca. 18ºC.
Alle ingredienser æltes sammen med dejkrog i ca. 15 minutter ved mellem hastighed.
Dejen skal nu hæve tildækket i 15 minutter ved stuetemperatur.
Vend dejen ud på et bord med letdrysset hvedemel.
Rul dejen ud til en pølse på ca. 20 cm.
Del pølsen i 9 lige store stykker (ca. 95 g. pr. stk.).
Form stykkerne til boller.
Placér bollerne i et kvadratisk ildfast fad, så de næsten rører hinanden.
Lad bollerne hæve tildækket i ca. 60 minutter, indtil de “vokser sammen”.
Bag bollerne ved 220ºC i 15 min.
Pensl de varme boller med en blanding af sammenpisket æg (2 stk.), en smule vand og en fingerspids fint salt.
En julegave med krummer i?
Læg et bagekursus under juletræet
Kender du en, der kan lide at bage, og som gerne vil blive endnu bedre?
Giv et gavekort til Læratbage.dk – en lærerig oplevelse …