Lær at bage: Få inspiration til at bage lækre brød derhjemme
15. marts 2018

Bagekurser i efteråret 2018

Så er programmet lagt for efterårets bagekurser. Find dit næste bagekursus i oversigten og tilmeld dig i god tid. Der er risiko for, at datoerne går som varmt brød! Igen står den på brød i lange baner med kurser i bagning på fransk, på italiensk, uden gluten, med fuldkorn og med surdej. Du kan også lære at bage festlig kransekage til festlige lejligheder – herunder årets allersidste fest.
5. marts 2018

Challengeboller med ølandshvede: Besværet værd!

Det er ikke tilfældigt at jeg har givet bollerne det navn. Det kan nemlig godt være en udfordring, når en dej kun hæver på surdej (og ingen gær). Som udgangspunkt kræver det, at du har en rigtig god surdej. Det kan du bl.a. lære på dette bagekursus om at bage med surdej. Men tro mig – det færdige resultat er besværet værd: Lækre, fugtige og luftige boller med masser af smag.  Denne dej indeholder lige dele mel og vand, så det er en meget våd dej. Det gør måske udfordringen større for nogle, men den våde dej gør bollerne åbenkrummet, svampet og lækker.
28. januar 2018
Sandwichbolle med grød

Opskrift: Den perfekte sandwichbolle

Uanset hvilket fyld du foretrækker i din sandwich, kommer ud ikke uden om brødet. En god sandwich kræver et godt brød. Og den perfekte sandwich kræver den perfekte sandwichbolle. Her får du opskriften på en lækker sandwichbolle lavet med grød. Skorpen er sprød, mens bollen har både luft og bid.  Sandwichbollen her er lavet med en grød med både havregryn og hampefrø. Der er også den glutenrige tipo 00-mel, som er fremstillet efter italienske traditioner. Og på toppen smører du en rugmelsblanding. Til sammen giver det en saftig bolle med en dejlig sprød skorpe. Put lige præcis det fyld mellem over- og underbollen, som du foretrækker.
24. januar 2018
Gode glutenfri boller - Læratbage.dk

Opskrift: Grove, glutenfrie sandwichboller

At bage brød uden gluten kan være lidt tricky. Dejen opfører sig anderledes end med alm. glutenholdige ingredienser, og for mange bliver resultatet også markant anderledes, end de havde forventet. På Lær at bages glutenfrie bagekursus kan du lære bagermesterens tips og tricks til at bage gode glutenfrie brød. Her er en opskrift på nogle lækre grove glutenfrie boller - til en lækker sandwich, en god burger eller til madpakken. Du kan fryse dem ned og have glutenfrie boller klar i løbet af no time, når sulten melder sig, eller hvis du får besøg af en, der ikke spiser gluten.
28. december 2017
Choquette – fransk specialitet

Opskrift: Chouquette – en sød fransk specialitet

Skal du bruge et alternativ – eller et supplement – til kransekagen nytårsaften, så prøv denne nemme franske snack. Chouquette er en fransk specialitet, som du kan bruge til mange forskellige lejligheder. De er lettere at lave, end det er at udtale dem. De er sprøde og har et sødt drys på toppen, der gør dem helt uimodståelige. Og når du har prøvet kræfter med denne franske specialitet, er du måske klar til flere på bagekurset med franske brødklassikere.
9. november 2017
Lær at bage - alternative julesmåkager - chilismåkager

Opskrift: Julesmåkager med chili

På sidste års juleevent bagte vi bl.a. de her lækre småkager med chili i. De når ikke højt op på Chili Klaus' vindstyrkeskala (medmindre du selv ønsker det) – men chilien giver alligevel de sprøde kager et strejf af varme.
19. oktober 2017
Vælg de rette bobler til kransekagen

Hvad drikker du til kransekagen nytårsaften?

Hvad smager bedst sammen med kransekagen, når det nye år skal skåles ind? Den klassiske tørre champagne er den, de fleste vælger, men den harmonerer sjældent godt med den søde kransekage. Annika Tørnes, der er restaurantchef på Sortebro Kro i Odense guider dig her til nogle bedre match.
29. september 2017

Opskrift: Lækkert fuldkornsrugbrød med chiafrø

Bag et lækkert rugbrød fyldt med fuldkorn, chiafrø og masser af smag. Og heldigvis er det lige så nemt at bage, som det er lækkert at spise. Så er weekendfrokosten klaret – og måske kan der være et par skiver til madpakken mandag også. Fuldkorn giver brød smag og karakter – og det mætter samtidig rigtig godt. Men fuldkorn kræver også en anden bageteknik, end når du bager almindeligt brød. Det er balancen mellem vand, mel og korn, som kan drille.
22. september 2017

Opskrift: Fuldkornsbrød med spelt

Bag et lækkert fuldkornsbrød med spelt og gulerødder. Kombinationen af spelt og revne gulerødder giver brødet en skøn smag og struktur. Spelt er en ældgammel hvedesort, som har været dyrket siden det andet årtusinde f.Kr. Speltmel er de seneste år blevet rigtig populært igen – især fuldkornsspeltmel – fordi det er rigt på fibre og vitaminer. Melet kræver en lidt anden teknik – bl.a. æltning – pga. sit høje glutenindhold og evne til at binde vand. Det kan du lære på bagekurset "Lær at bage med fuldkorn"
4. august 2017
Skolerugbrødsbøfferne er perfekt til madpakken

Opskrift: Skolerugbrødsbøffer (perfekt til madpakken)

Rugbrødsboller er et godt alternativ til det klassiske rugbrød, når ungernes madpakke skal smøres. Eller bare som snacks i hverdagen. Her får du opskriften på nogle lækre rugbrødsbøffer, som jeg kalder dem, der er bagt med surdej og knasende kerner.
28. juli 2017

Opskrift: Rugbrød med surdej

Hjemmebagt rugbrød smager skønt. Især når det er friskbagt. Rugbrød er en nationalspise med en stolt historie. Rigtigt rugbrød bages med surdej. Her får du opskriften på et lækkert rugbrød, som du kan bruge i madpakken eller ethvert andet måltid, der skal mætte dig på en god og sund måde.
27. juli 2017
Det søde liv med surdej - laer at bage

Opskrift: Basissurdej

En surdej er vejen til vellykket brød med masser af smag og karakter. Du kan tydeligt smage forskel på brød, der er bagt med og uden surdej. Og når først du er kommet ind i en fast surdejsrytme, har du ikke lyst til at bage brød uden surdej igen. En surdej kan holde, lige så længe du holder den i live.
12. juli 2017

Opskrift: Perfekte burgerboller med fuldkorn

Bollen er det vigtigste ved en burger. Hvis du spørger mig. Det er selvfølgelig heller ikke ligegyldigt, hvad der kommer i mellem overbollen og underbollen. Men det er jo bollen, der samler det hele. Den perfekte bolle er let, blød og smagfuld. Her får du en opskrift på skønne burgerboller bagt med fuldkornsmel, der giver bollerne en lækker krumme. Og selvfølgelig er der sesam på toppen ...
10. juli 2017

Ny undersøgelse: Hjemmebagt brød mere populært end fidget spinnere

En ny og meget uvidenskabelig undersøgelse viser, at hjemmebagt brød er mere populært end fidget spinnere. Lær at bage dit eget lækre brød, der får både børn og andre barnlige sjæle til at glemme alt omkring sig. De kan jo endda hjælpe dig med at bage ...
22. juni 2017
Opskrift på Focaccia Fantastica

Opskrift: Focaccia Fantastica

Focaccia er det klassiske italienske brød med et fløjlsblødt, let og luftigt indre og en sprød skorpe med olie og krydderier. Brug det som en lækker appetiser, som underlag til godt pålæg eller som tilbehør til forretten. Det lave focacciabrød er et dejligt spisebrød, som du kan krydre på et utal af måder – enten bare med olie og groft salt eller med oliven, tomater og andre krydderier. Når focacciaen er bagt, er brødet nemt lige at riste på grillen som tilbehør til en dejlig sommermenu.