Brød med grød kan altså bare noget. Det giver et saftigt indre og en virkelig dejlig krumme. Her får du en opskrift på nogle lækre boller med chiagrød. De er så nemme at bage, at du (nok) ikke behøver et bagekursus for at få succes. Men du er selvfølgelig meget velkommen alligevel.
God bagelyst.
OBS! Dejen skal hæve på køl natten over …
Nemme boller med chiagrød og honning
Arbejdstid 25 min
Hæve/hviletid 1 d
Bagetid 18 min
Ret Boller/brødstykker, Brød med grød
Køkken Italiensk, Nordisk
Grød
- 75 g havregryn
- 75 g chiafrø + lidt ekstra til drys
- 10 g honning
- 500 g vand
Bolledej
- den afkølede(!) grød
- 25 g olie
- 120 g vand (ca. 18ºC)
- 150 g fuldkornshvedemel
- 100 g Tipo 00-hvedemel
- 12 g salt (2 tsk)
- 5 g tørgær (1 tsk)
Dag 1:
Lav først grøden ved at give alle ingredienserne et opkog.Lad den køle helt af, inden du går videre. Alle ingredienser æltes sammen med en spade ved mellem hastighed i ca. 15 min.
Kom dejen i en beholder/skål, der er smurt med olivenolie eller sprayfedt og sæt den på køl (5ºC) til dagen efter – med låg eller husholdningsfilm over.
Dag 2:
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord.
Del dejen i 12 lige store stykker.
Hver bolle (firkantet) drysses med chiafrø.
Bag bollerne med det samme ved 240°C i almindelig ovn og 220°C i varmluft ovn i ca. 18 min.
Relevante bagekurser
Lær at bage med fuldkorn
Få bagermesterens guldkorn til succes med fuldkorn