Opskrift: Nemme og lækre boller med chiagrød og honning
![Nemme og lækre boller med chiagrød og honning](https://laeratbage.dk/wp-content/uploads/2020/06/boller-med-chiagroed-honning-1200x675.jpg)
Brød med grød kan altså bare noget. Det giver et saftigt indre og en virkelig dejlig krumme. Her får du en opskrift på nogle lækre boller med chiagrød. De er så nemme at bage, at du (nok) ikke behøver et bagekursus for at få succes. Men du er selvfølgelig meget velkommen alligevel.
God bagelyst.
OBS! Dejen skal hæve på køl natten over …
![Nemme og lækre boller med chiagrød og honning](https://laeratbage.dk/wp-content/uploads/2020/06/boller-med-chiagroed-honning-300x200.jpg)
Nemme boller med chiagrød og honning
Udstyr
- Røremaskine
- Ovn
Ingredienser
Grød
- 75 g havregryn
- 75 g chiafrø + lidt ekstra til drys
- 10 g honning
- 500 g vand
Bolledej
- den afkølede(!) grød
- 25 g olie
- 120 g vand (ca. 18ºC)
- 150 g fuldkornshvedemel
- 100 g Tipo 00-hvedemel
- 12 g salt (2 tsk)
- 5 g tørgær (1 tsk)
Sådan gør du
Dag 1:
- Lav først grøden ved at give alle ingredienserne et opkog.Lad den køle helt af, inden du går videre.
- Alle ingredienser æltes sammen med en spade ved mellem hastighed i ca. 15 min.
- Kom dejen i en beholder/skål, der er smurt med olivenolie eller sprayfedt og sæt den på køl (5ºC) til dagen efter – med låg eller husholdningsfilm over.
Dag 2:
- Hæld dejen ud på et let meldrysset bord.
- Del dejen i 12 lige store stykker.
- Hver bolle (firkantet) drysses med chiafrø.
- Bag bollerne med det samme ved 240°C i almindelig ovn og 220°C i varmluft ovn i ca. 18 min.