logo_nytlogo_nytlogo_nytlogo_nyt
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
Kontakt
✕

Opskrift: Nemme og lækre boller med chiagrød og honning

Torben Busch
Nemme og lækre boller med chiagrød og honning
Gå til opskrift Udskriv

Brød med grød kan altså bare noget. Det giver et saftigt indre og en virkelig dejlig krumme. Her får du en opskrift på nogle lækre boller med chiagrød. De er så nemme at bage, at du (nok) ikke behøver et bagekursus for at få succes. Men du er selvfølgelig meget velkommen alligevel. 

God bagelyst.

OBS! Dejen skal hæve på køl natten over …

Nemme og lækre boller med chiagrød og honning

Nemme boller med chiagrød og honning

Udskriv
Arbejdstid 25 minutter min
Hæve/hviletid 1 day d
Bagetid 18 minutter min
Ret Boller/brødstykker, Brød med grød
Køkken Italiensk, Nordisk
Antal 12 stk.

Udstyr

  • Røremaskine
  • Ovn

Ingredienser
  

Grød

  • 75 g havregryn
  • 75 g chiafrø + lidt ekstra til drys
  • 10 g honning
  • 500 g vand

Bolledej

  • den afkølede(!) grød
  • 25 g olie
  • 120 g vand (ca. 18ºC)
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 100 g Tipo 00-hvedemel
  • 12 g salt (2 tsk)
  • 5 g tørgær (1 tsk)

Sådan gør du
 

Dag 1:

  • Lav først grøden ved at give alle ingredienserne et opkog.
    Lad den køle helt af, inden du går videre.
  • Alle ingredienser æltes sammen med en spade ved mellem hastighed i ca. 15 min.
  • Kom dejen i en beholder/skål, der er smurt med olivenolie eller sprayfedt og sæt den på køl (5ºC) til dagen efter – med låg eller husholdningsfilm over.
    Nemme boller med chiagrød og honning

Dag 2:

  • Hæld dejen ud på et let meldrysset bord.
  • Del dejen i 12 lige store stykker.
  • Hver bolle (firkantet) drysses med chiafrø.
  • Bag bollerne med det samme ved 240°C i almindelig ovn og 220°C i varmluft ovn i ca. 18 min.
Del
85

Se også

Brød sauerkraut – jo, den er god nok!
27. maj 2021

Opskrift: Brød med sauerkraut – sehr schön!


Læs mere
Venø-rugbrød med malt og poppede rugkerner
25. april 2021

Opskrift: Hurtigt surdejsrugbrød med mørkt malt


Læs mere
Opskrift på bløde og søde Svanø-boller
26. november 2020

Opskrift: Søde, bløde og mildt krydrede boller


Læs mere

Opskrifter & bagetips

  • Mine bagetips
  • Alle opskrifter
    • Boller/brødstykker
    • Brød
    • Brød med grød
    • Rugbrød
    • Langtidshævet
    • Snack
    • Kage
    • Sæson
    • Småkager
    • Kransekage

BLIV MESTERBAGER I BRØD

Book mig til en masterclass i brødbagning hos jer.
For større og mindre grupper. For virksomheder og private.
Send mig en forespørgsel, hvis du vil vide mere.

LÆRATBAGE.DK

v. Torben Busch

KONTAKT

kontakt@laeratbage.dk

ARKIV

Se tips og opskrifter

© 2016- LÆRATBAGE.DK

    Kontakt