26. juni 2018

Pro bagetip: Brug et bagestål, når du bager brød

Et bagestål er den nye pizzasten – bare bedre ... Det vender jeg tilbage til. Bagestålet har allerede været nævnt i forbindelse med sommertemaet "Bag på grillen". Men du kan med fordel også bruge et bagestål, når du bager i ovnen. Du vil mærke stor forskel på resultatet. Læs med her og bliv klogere på bagestålet (og hvordan du får fingre i et).
21. juni 2018

Opskrift: Genial grillet jordbærtærte

Jordbær er indbegrebet af sommer i Danmark. Det samme er mad på grill. Her får du opskriften på en superlækker tærte, der kombinerer de to ting: Jordbær og grill. En genial sommerkage. Toppet i øvrigt med blød og luftig italiensk marengs. Det giver vel sig selv: Den må du bare prøve. Brug jordbærtærten som en fantastisk afslutning på en dejlig middag ved grillen, eller fyr op i grillen til eftermiddagskaffen.
18. juni 2018

Opskrift: Perfekte pitabrød på grillen

Et fyldt pitabrød er efter min mening en perfekt sommerspise – let, friskt og lækkert. Det er nemt at gå til og noget, som de fleste kan lide – ikke mindst fordi man selv kan bestemme fyldet. Og fyldet er da vigtigt, men endnu vigtigere – i mine øjne – er selve pitabrødet. Der findes mange kedelige købevarianter, men her får du opskriften på nogle perfekte pitabrød, som bliver lækre og luftige på grillen. Det perfekte pitabrød har en tynd, sprød skorpe og masser af luft inden i, så der er god plads til fyldet (for det kan jo svært at begrænse sig!).
15. juni 2018

Opskrift: Bag morgenbrødet på grillen

Morgenstund har guld i mund. Med de italienske morgenstykker har du også guld i munden fra morgenstunden. Bland dejen og form bollerne dagen før og lad dem hæve på køl natten over. Næste morgen tænder du op i grillen og har perfekt morgenbrød kort tid efter. Det er den italienske meltype, tipo 00, og olivenolien, som giver brødet sin sydlandske karakter. Du behøver altså ikke grille det på en campingplads i Italien! Tipo 00 giver saftige brød med en sprød skorpe og masser af bid.
11. juni 2018

Opskrift: 3 stykker lækker kransekagekonfekt

Hvad er mere festligt og lækkert end et stykke kransekage? 3 stykker! 3 stykker med forskellig smag og look. Perfekt til studentergildet, konfirmationen, brylluppet, receptionen, barnedåben, nytårsaften – eller enhver anden anledning, der skal fejres. Fx at det i dag er ...  Her får du opskriften på tre forskellige stykker kransekagekonfekt. Grundopskriften er den samme, og derefter gør små variationer det nemt at lave nogle lækre, anderledes og dekorative stykker konfekt, som er lige til at spise. En lækker, sød, fingermad – som du fx kan servere med et glas sødlige bobler.
5. juni 2018

Opskrift: Lækre focacciastykker bagt på grill

Focaccia er en italiensk brødklassiker med et saftigt bid og uendelige muligheder for topping. Prøv at bage den på grillen for en ekstra god smagsoplevelse. Det er smagen af italien, sommer og varme minder. Focaccia til det hele: Italienerne har en stolt brødtadition. Focacciabrødet stammer fra den italienske region Ligurien. Der er tale om et højest 2 cm højt blødt brød med sprød skorpe, der "dekoreres" med god olivenolie og groft salt.
1. juni 2018

Tema: Bag på din grill

Er der noget mere sommerligt og ferieagtigt end grillmad. Alene duften af grill kan sætte mundvandet i bevægelse. En moderne grill kan bruges til meget mere end røde bøffer og pølser. Du kan faktisk også bage på din grill. Det sætter vi fokus på i den kommende tid her på Læratbage.dk med forskellige opskrifter på lækre brød m.m., som du kan grille.
14. maj 2018

Opskrift: Croque Madame – den ultimative toast

Du har bagt et lækkert brød (måske har du været på bagekursus?) Der er blevet spist godt af brødet, men af en eller anden årsag har du ikke fået spist det hele. Og du synes ærligt talt, at det vil være lidt synd at fodre ænder med resten. Det skønne brød og de kræfter, du har lagt i det, skulle jo nødig gå til spilde. Her er løsningen: Den er fransk. Den er genial. Den er næææææsten for meget. Løsningen hedder 'croque madame'. Det er den ultimative toast. Velbekomme!
5. marts 2018

Challengeboller med ølandshvede: Besværet værd!

Det er ikke tilfældigt at jeg har givet bollerne det navn. Det kan nemlig godt være en udfordring, når en dej kun hæver på surdej (og ingen gær). Som udgangspunkt kræver det, at du har en rigtig god surdej. Det kan du bl.a. lære på dette bagekursus om at bage med surdej. Men tro mig – det færdige resultat er besværet værd: Lækre, fugtige og luftige boller med masser af smag.  Denne dej indeholder lige dele mel og vand, så det er en meget våd dej. Det gør måske udfordringen større for nogle, men den våde dej gør bollerne åbenkrummet, svampet og lækker.
28. januar 2018

Opskrift: Den perfekte sandwichbolle

Uanset hvilket fyld du foretrækker i din sandwich, kommer ud ikke uden om brødet. En god sandwich kræver et godt brød. Og den perfekte sandwich kræver den perfekte sandwichbolle. Her får du opskriften på en lækker sandwichbolle lavet med grød. Skorpen er sprød, mens bollen har både luft og bid.  Sandwichbollen her er lavet med en grød med både havregryn og hampefrø. Der er også den glutenrige tipo 00-mel, som er fremstillet efter italienske traditioner. Og på toppen smører du en rugmelsblanding. Til sammen giver det en saftig bolle med en dejlig sprød skorpe. Put lige præcis det fyld mellem over- og underbollen, som du foretrækker.
24. januar 2018

Opskrift: Grove, glutenfrie sandwichboller

At bage brød uden gluten kan være lidt tricky. Dejen opfører sig anderledes end med alm. glutenholdige ingredienser, og for mange bliver resultatet også markant anderledes, end de havde forventet. På Lær at bages glutenfrie bagekursus kan du lære bagermesterens tips og tricks til at bage gode glutenfrie brød. Her er en opskrift på nogle lækre grove glutenfrie boller - til en lækker sandwich, en god burger eller til madpakken. Du kan fryse dem ned og have glutenfrie boller klar i løbet af no time, når sulten melder sig, eller hvis du får besøg af en, der ikke spiser gluten.
28. december 2017

Opskrift: Chouquette – en sød fransk specialitet

Skal du bruge et alternativ – eller et supplement – til kransekagen nytårsaften, så prøv denne nemme franske snack. Chouquette er en fransk specialitet, som du kan bruge til mange forskellige lejligheder. De er lettere at lave, end det er at udtale dem. De er sprøde og har et sødt drys på toppen, der gør dem helt uimodståelige. Og når du har prøvet kræfter med denne franske specialitet, er du måske klar til flere på bagekurset med franske brødklassikere.