Lær at bage: Få inspiration til at bage lækre brød derhjemme
26. maj 2019

Lær at bage på Weber Grill Festival 2019

I weekenden var Lær at bage med på Weber Grill Festival ved Give. I bageteltet fortalte Torben om bagning på grill og delte ud af smagsprøver til den helt store guldmedalje. Weber Grill Festival er et hyggeligt arrangement med underholdning for hele familien – og masser af ny viden til det danske grillfolk.
2. januar 2019

Nyt år – ny hjemmeside

Endelig er den nye hjemmeside bagt færdig! Vi har fået et nyt, professionelt tilmeldingssytem med online betaling. Lige siden starten i 2016 har der været stor interesse for de forskellige bagekurser, og antallet af kurser er vokset støt. Den nye hjemmeside gør det muligt at tilbyde et mere effektivt og enkelt tilmeldingsforløb.
30. november 2018
Julesmåkager med whiskey

Opskrift: Julesmåkager med whiskey

Savner du lidt inspiration til julesmåkagerne? I denne anderledes småkage møder gulerødder og whiskey hinanden. Skal du prøve?
19. november 2018

Bagetip: Husk makeuppen, når du bager!

En pensel er næsten lige så vigtigt et værktøj i bageriet som kagerullen. En overflade penslet med fx æg eller mælk bliver flot og gylden i ovnen. I grove træk har det ikke nogen påvirkning på smagen. Ønsker du en anden smag/skorpe, kan du røre lige dele vand og rugmel sammen og pensle det på det færdighævede brød, det vil give en helt anden udseende og smag på skorpen.
17. oktober 2018

Pro bagetip: Skær dig til en sprød skorpe på bollerne

Oplever du somme tider, at skorpen på dine hjemmebagte boller bliver blød? Så brug dette trick til at sikre en knasende sprød skorpe.
5. oktober 2018

Bagekurser primo 2019

Programmet er nu lagt for forårets bagekurser. Find dit næste bagekursus i oversigten og tilmeld dig i god tid. Der er risiko for, at datoerne går som varmt brød! Igen står den på brød i lange baner med kurser i bagning på fransk, på italiensk, uden gluten, med fuldkorn og med surdej. Du kan også lære at bage festlig kransekage til festlige lejligheder. Klar, parat, tilmeld dig, bag!
1. juli 2018

Pro bagetip: Så lang tid er “natten over”

En brøddej, der hæver "natten over" i køleskab, giver det færdige brød langt mere smag. Men hvordan kan det være – og hvor lang tid er "natten over" egentlig? Det får du svaret på her ...
26. juni 2018
Bagestål på grill_Bag brød på grillen

Pro bagetip: Brug et bagestål, når du bager brød

Et bagestål er den nye pizzasten – bare bedre ... Det vender jeg tilbage til. Bagestålet har allerede været nævnt i forbindelse med sommertemaet "Bag på grillen". Men du kan med fordel også bruge et bagestål, når du bager i ovnen. Du vil mærke stor forskel på resultatet. Læs med her og bliv klogere på bagestålet (og hvordan du får fingre i et).
21. juni 2018
Genial grillet jordbærtærte

Opskrift: Genial grillet jordbærtærte

Jordbær er indbegrebet af sommer i Danmark. Det samme er mad på grill. Her får du opskriften på en superlækker tærte, der kombinerer de to ting: Jordbær og grill. En genial sommerkage. Toppet i øvrigt med blød og luftig italiensk marengs. Det giver vel sig selv: Den må du bare prøve. Brug jordbærtærten som en fantastisk afslutning på en dejlig middag ved grillen, eller fyr op i grillen til eftermiddagskaffen.
18. juni 2018
Bag perfekte, luftige pitabrød på grillen

Opskrift: Perfekte pitabrød på grillen

Et fyldt pitabrød er efter min mening en perfekt sommerspise – let, friskt og lækkert. Det er nemt at gå til og noget, som de fleste kan lide – ikke mindst fordi man selv kan bestemme fyldet. Og fyldet er da vigtigt, men endnu vigtigere – i mine øjne – er selve pitabrødet. Der findes mange kedelige købevarianter, men her får du opskriften på nogle perfekte pitabrød, som bliver lækre og luftige på grillen. Det perfekte pitabrød har en tynd, sprød skorpe og masser af luft inden i, så der er god plads til fyldet (for det kan jo svært at begrænse sig!).
15. juni 2018
Lækre italienske morgenstykker bagt på grillen ...

Opskrift: Bag morgenbrødet på grillen

Morgenstund har guld i mund. Med de italienske morgenstykker har du også guld i munden fra morgenstunden. Bland dejen og form bollerne dagen før og lad dem hæve på køl natten over. Næste morgen tænder du op i grillen og har perfekt morgenbrød kort tid efter. Det er den italienske meltype, tipo 00, og olivenolien, som giver brødet sin sydlandske karakter. Du behøver altså ikke grille det på en campingplads i Italien! Tipo 00 giver saftige brød med en sprød skorpe og masser af bid.
11. juni 2018
Opskrift - 3 lækre stykker kransekagekonfekt

Opskrift: 3 stykker lækker kransekagekonfekt

Hvad er mere festligt og lækkert end et stykke kransekage? 3 stykker! 3 stykker med forskellig smag og look. Perfekt til studentergildet, konfirmationen, brylluppet, receptionen, barnedåben, nytårsaften – eller enhver anden anledning, der skal fejres. Fx at det i dag er ...  Her får du opskriften på tre forskellige stykker kransekagekonfekt. Grundopskriften er den samme, og derefter gør små variationer det nemt at lave nogle lækre, anderledes og dekorative stykker konfekt, som er lige til at spise. En lækker, sød, fingermad – som du fx kan servere med et glas sødlige bobler.
5. juni 2018
Smag på italien - bag lækre focacciastykker på grillen

Opskrift: Lækre focacciastykker bagt på grill

Focaccia er en italiensk brødklassiker med et saftigt bid og uendelige muligheder for topping. Prøv at bage den på grillen for en ekstra god smagsoplevelse. Det er smagen af italien, sommer og varme minder. Focaccia til det hele: Italienerne har en stolt brødtadition. Focacciabrødet stammer fra den italienske region Ligurien. Der er tale om et højest 2 cm højt blødt brød med sprød skorpe, der "dekoreres" med god olivenolie og groft salt.
1. juni 2018

Tema: Bag på din grill

Er der noget mere sommerligt og ferieagtigt end grillmad. Alene duften af grill kan sætte mundvandet i bevægelse. En moderne grill kan bruges til meget mere end røde bøffer og pølser. Du kan faktisk også bage på din grill. Det sætter vi fokus på i den kommende tid her på Læratbage.dk med forskellige opskrifter på lækre brød m.m., som du kan grille.
14. maj 2018
Croque Madame

Opskrift: Croque Madame – den ultimative toast

Du har bagt et lækkert brød (måske har du været på bagekursus?) Der er blevet spist godt af brødet, men af en eller anden årsag har du ikke fået spist det hele. Og du synes ærligt talt, at det vil være lidt synd at fodre ænder med resten. Det skønne brød og de kræfter, du har lagt i det, skulle jo nødig gå til spilde. Her er løsningen: Den er fransk. Den er genial. Den er næææææsten for meget. Løsningen hedder 'croque madame'. Det er den ultimative toast. Velbekomme!