logo_nytlogo_nytlogo_nytlogo_nyt
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
Kontakt
✕

Bagetip: Husk makeuppen, når du bager!

Torben Busch

Detaljerne betyder også en forskel, når det kommer til bagværk. Nogle detaljer handler om smag, mens andre er ren kosmetik. Dette bagetip handler om det kosmetiske: Husk at bruge makeup, når du bager brød og boller.

En pensel er næsten lige så vigtigt et værktøj i bageriet som kagerullen. En overflade penslet med fx æg eller mælk bliver flot og gylden i ovnen. I grove træk har det ikke nogen påvirkning på smagen. Ønsker du en anden smag/skorpe, kan du røre lige dele vand og rugmel sammen og pensle det på det færdighævede brød, det vil give en helt anden udseende og smag på skorpen.

Og evt. et lille drys?

At pensle sine brød gør det også muligt at tilføje anden topping, som bliver siddende på skorpen! Du kan pensle med sammenpisket æg, mælk eller syrnede mejeriprodukter – alt efter hvad du bager.

Store brød kan du med fordel pensle med vand – og derefter drysse brødene eller vender dem i toppping, som kan være solsikkefrø, græskarkerner, sesam. For et mere rustikt look, kan du drysse dem med mel.

Du kan også svinge penslen over et bagt brød. Eksempelvis er sammenpisket æg, en smule vand og lidt salt en fin blanding til at pensle friskbagte boller med lige, når de kommer ud af ovnen. Det giver en ‘lamineret’ overflade, der holder bollen frisk i længere tid, og ser pæn ud.

Del
16

Se også

6. juli 2019

Bagetip: Er dejen klar? Lav en glutentest


Læs mere
Tilmeld dig et bagekursus hos læratbage.dk
3. juli 2019

Bagetip: Sådan laver du dit eget bake off-brød


Læs mere
17. oktober 2018

Pro bagetip: Skær dig til en sprød skorpe på bollerne


Læs mere

Opskrifter & bagetips

  • Mine bagetips
  • Alle opskrifter
    • Boller/brødstykker
    • Brød
    • Brød med grød
    • Rugbrød
    • Langtidshævet
    • Snack
    • Kage
    • Sæson
    • Småkager
    • Kransekage

BLIV MESTERBAGER I BRØD

Book mig til en masterclass i brødbagning hos jer.
For større og mindre grupper. For virksomheder og private.
Send mig en forespørgsel, hvis du vil vide mere.

LÆRATBAGE.DK

v. Torben Busch

KONTAKT

kontakt@laeratbage.dk

ARKIV

Se tips og opskrifter

© 2016- LÆRATBAGE.DK

    Kontakt