Bagetip: Husk makeuppen, når du bager!

Detaljerne betyder også en forskel, når det kommer til bagværk. Nogle detaljer handler om smag, mens andre er ren kosmetik. Dette bagetip handler om det kosmetiske: Husk at bruge makeup, når du bager brød og boller.
En pensel er næsten lige så vigtigt et værktøj i bageriet som kagerullen. En overflade penslet med fx æg eller mælk bliver flot og gylden i ovnen. I grove træk har det ikke nogen påvirkning på smagen. Ønsker du en anden smag/skorpe, kan du røre lige dele vand og rugmel sammen og pensle det på det færdighævede brød, det vil give en helt anden udseende og smag på skorpen.
Og evt. et lille drys?
At pensle sine brød gør det også muligt at tilføje anden topping, som bliver siddende på skorpen! Du kan pensle med sammenpisket æg, mælk eller syrnede mejeriprodukter – alt efter hvad du bager.
Store brød kan du med fordel pensle med vand – og derefter drysse brødene eller vender dem i toppping, som kan være solsikkefrø, græskarkerner, sesam. For et mere rustikt look, kan du drysse dem med mel.
Du kan også svinge penslen over et bagt brød. Eksempelvis er sammenpisket æg, en smule vand og lidt salt en fin blanding til at pensle friskbagte boller med lige, når de kommer ud af ovnen. Det giver en ‘lamineret’ overflade, der holder bollen frisk i længere tid, og ser pæn ud.