logo_nytlogo_nytlogo_nytlogo_nyt
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
Kontakt
✕

Bagetip: Er dejen klar? Lav en glutentest

Torben Busch

Bliver du somme tider i tvivl, om din dej er æltet nok og klar til at hæve? En glutentest giver dig svaret.

En glutentest er den nemme måde at tjekke, om du kan stoppe med at ælte din hvedebrødsdej og lade den hæve. Læs, hvordan du laver en glutentest herunder.

Derfor skal du lave en glutentest

Hvis en dej er æltet for meget eller for lidt, påvirker det dit færdige resultat.

En dej, der er æltet for lidt, ser slap og ‘død’ ud, og den vil ikke hæve optimalt.

En dej, der er hævet for meget, vil ‘smide vandet’ – dvs at dejens evne til at optage vandet er ødelagt. Dejen vil blive fugtigt og klistret.

Når først en dej er æltet for meget, kan du ikke redde den. Du vil få et fladt og kedeligt brød.

Derfor skal du lave glutentesten – så ved du, når dejen er god.

 

Glutentest - bagekursus - Lær at bage

En glutentest går ud på at trække i en dej – så kan du se, om den er æltet nok.

Sådan laver du en glutentest

Du tager en lille klump dej og trækker i den, så den bliver lang.

Hvis du kan strække dejen og se lyset igennem – uden at dejen ødelægges, så er dejen klar.

God fornøjelse.

Del
66

Se også

Brød sauerkraut – jo, den er god nok!
27. maj 2021

Opskrift: Brød med sauerkraut – sehr schön!


Læs mere
Tilmeld dig et bagekursus hos læratbage.dk
3. juli 2019

Bagetip: Sådan laver du dit eget bake off-brød


Læs mere
19. november 2018

Bagetip: Husk makeuppen, når du bager!


Læs mere

Opskrifter & bagetips

  • Mine bagetips
  • Alle opskrifter
    • Boller/brødstykker
    • Brød
    • Brød med grød
    • Rugbrød
    • Langtidshævet
    • Snack
    • Kage
    • Sæson
    • Småkager
    • Kransekage

BLIV MESTERBAGER I BRØD

Book mig til en masterclass i brødbagning hos jer.
For større og mindre grupper. For virksomheder og private.
Send mig en forespørgsel, hvis du vil vide mere.

LÆRATBAGE.DK

v. Torben Busch

KONTAKT

kontakt@laeratbage.dk

ARKIV

Se tips og opskrifter

© 2016- LÆRATBAGE.DK

    Kontakt