logo_nytlogo_nytlogo_nytlogo_nyt
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
Kontakt
✕

Opskrift: Gnaveboller med citronmelisse og mandeltopping

Torben Busch
Gå til opskrift Udskriv

‘Gnaveboller’ er beregnet som snack. De er velegnede til at have med på farten og til at gnave af, når lækkersulten melder sig. De her gnaveboller får et friskt pift fra citronmelissen, mens mandeltoppingen giver en god sprød skorpe på de ellers bløde boller. 

God bagelyst.

pskrift: Gnaveboller med citronmelisse og mandeltopping

Gnaveboller med citronmelisse og mandeltopping

Udskriv
Arbejdstid 30 minutter min
Hæve/hviletid 45 minutter min
Bagetid 14 minutter min
Ret Boller/brødstykker, Snack
Køkken Nordisk
Antal 24 stk.

Udstyr

  • Røremaskine
  • Ovn

Ingredienser
  

Mandelmasse

  • 75 g mandler med hinde
  • 100 g sukker
  • 50 g æggehvide

Bolledej

  • 500 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 10 g salt
  • 50 g smør
  • 30 g gær
  • 1 æg
  • 175 g vand (25°C)
  • 25 citronmelisseblade (groft hakkede)

Sådan gør du
 

Mandelmasse

  • Mandlerne blendes til mel, og det hele røres efterfølgende sammen til en masse.

Bollerne

  • Ælt alle ingredienserne sammen med dejkrog i 10-15 minutter, til dejen slipper skålens kanter og ser silkeblød ud.
  • Lad dejen hvile i 15 minutter – tildækket med husholdningsfilm.
  • Rul nu dejen ud så firkantet som muligt (ca. 25 x 30 cm.)
  • Del forsigtigt dejen i 20 lige store firkanter (ca. 5 x 6 cm = ca. 40 g).
  • Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir på.
  • Lad bollerne hæve et lunt sted i 30 minutter.
  • Inden afbagning smøres ca. 10 g mandelmasse forsigtig på hver bolle med en teske.
  • Bag bollerne ved 220°C i almindelig ovn og 210°C i varmluftsovn i ca. 12-14 minutter.
Del
96

Se også

Brød sauerkraut – jo, den er god nok!
27. maj 2021

Opskrift: Brød med sauerkraut – sehr schön!


Læs mere
Venø-rugbrød med malt og poppede rugkerner
25. april 2021

Opskrift: Hurtigt surdejsrugbrød med mørkt malt


Læs mere
Opskrift på bløde og søde Svanø-boller
26. november 2020

Opskrift: Søde, bløde og mildt krydrede boller


Læs mere

Opskrifter & bagetips

  • Mine bagetips
  • Alle opskrifter
    • Boller/brødstykker
    • Brød
    • Brød med grød
    • Rugbrød
    • Langtidshævet
    • Snack
    • Kage
    • Sæson
    • Småkager
    • Kransekage

BLIV MESTERBAGER I BRØD

Book mig til en masterclass i brødbagning hos jer.
For større og mindre grupper. For virksomheder og private.
Send mig en forespørgsel, hvis du vil vide mere.

LÆRATBAGE.DK

v. Torben Busch

KONTAKT

kontakt@laeratbage.dk

ARKIV

Se tips og opskrifter

© 2016- LÆRATBAGE.DK

    Kontakt