Opskrift: Suppebolle – bag din egen spiselige suppeskål
Der er noget særligt over at servere suppe i en hjemmebagt suppeskål af brød. Det er naturligvis ikke alle brøddeje, som egner sig til formålet. Men her får du opskriften på den perfekte suppebolle.
Nederst får du også opskriften på en nem klassisk fransk løgsuppe, som du kan servere i din nybagte spiselige suppeskål.
TIP: Når du udhuler brødet, kan du evt. bruge indmaden til hjemmelavede croutoner eller til at forkæle fuglene på foderbrættet.
Suppebolle – den spiselige suppeskål & klassisk fransk løgsuppe
Udstyr
- Røremaskine
- Ovn
- Suppegryde
Ingredienser
Suppebolle
- 425 g vand
- 350 g hvedemel
- 250 g fuldkornsmel
- 10 g tørgær (3 tsk)
- 12 g salt (2 tsk)
Løgsuppe
- 300 g løg
- 30 g smør
- 1 spsk hvedemel
- 1 liter hønsefond
- salt og peber
Sådan gør du
- Alle ingredienser æltes sammen i en røremaskine med dejkrog i 15 minutter – dejen skal slippe skålens kanter og se silkeblød ud.
- Tildæk dejen og lad den hvile i 15 minutter.
- Hæld dejen ud på et let meldrysset bord.
- Del dejen i 4 lige store dele, ca. 250 g pr. stk.
- Stram hvert dej stykke op som en bolle.
- Placer bollerne på en bageplade med bagepapir.
- Lad brødet hæve tildækket et lunt sted i ca. 60 minutter.
- Bag suppebollerne ved 220°C i almindelig ovn og 210°C i varmluft ovn i 30 min. – gerne med lidt damp.
- Inden suppen er klar, skæres toppen af bollen.
- Udhul bollen.
- Fyld nu bollen med fransk løgsuppe.
- Brug den afskårne top som låg.
Løgsuppe
- Pil løgene og skær dem i fine ringe eller striml dem i foodprocessoren.
- Smelt fedtstoffet i en stor suppegryde.
- Læg løgene i og steg dem, til de er blanke – løgene skal ikke blive brune.
- Drys melet over og rør det godt sammen.
- Spæd til med bouillon og lad det koge ca. 15 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Løgsuppen er nu klar til at blive øst op i den udhulede bolle.
- Bon appétit.