logo_nytlogo_nytlogo_nytlogo_nyt
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
Kontakt
✕

Opskrift: Fuldkornsbrød med spelt

Torben Busch
Gå til opskrift Udskriv

Bag et lækkert fuldkornsbrød med spelt og gulerødder. Kombinationen af spelt og revne gulerødder giver brødet en skøn smag og struktur. Lige til at spise med din favorittopping.

Spelt er en ældgammel hvedesort, som har været dyrket siden det andet årtusinde f.Kr. Speltmel er de seneste år blevet rigtig populært igen – især fuldkornsspeltmel – fordi det er rigt på fibre og vitaminer. Melet kræver en lidt anden teknik – bl.a. æltning – pga. sit høje glutenindhold og evne til at binde vand.

Fuldkornsbrød med spelt

Fuldkornsbrød med spelt

Udskriv
Arbejdstid 25 minutter min
Hæve/hviletid 1 time t 30 minutter min
Bagetid 30 minutter min
Ret Brød, Fuldkornsbrød
Køkken Nordisk
Antal 1 stk.

Udstyr

  • Røremaskine
  • Hævekurv
  • Ovn

Ingredienser
  

  • 250 g vand
  • 200 g fuldkornsspeltmel
  • 200 g hvedemel
  • 50 g gulerødder (revne)
  • 10 g salt (1,5 tsk)
  • 4 g tørgær (1 tsk)

Sådan gør du
 

  • Alle ingredienser æltes sammen med dejkrog ved mellem hastighed. Dejen skal slippe skålens kanter og se silkeblød ud.
  • Tildæk dejen og lad den hvile i 30 minutter.
  • Hæld dejen ud på et let meldrysset bord.
  • Fold dejstykket sammen til et rundt brød, og anbring brødet i en hævekurv – som er drysset med fuldkornsspeltmel – med samlingen opad.
  • Lad brødet hæve tildækket et lunt sted i 60 minutter.
  • Vend brødet ud af hævekurven på en bageplade med bagepapir.
  • Bage brødet ved 230°C i almindelig ovn eller 210°C i varmluftsovn i ca. 30 min. Gerne med lidt damp.
Del
28

Se også

Brød sauerkraut – jo, den er god nok!
27. maj 2021

Opskrift: Brød med sauerkraut – sehr schön!


Læs mere
Venø-rugbrød med malt og poppede rugkerner
25. april 2021

Opskrift: Hurtigt surdejsrugbrød med mørkt malt


Læs mere
Opskrift på bløde og søde Svanø-boller
26. november 2020

Opskrift: Søde, bløde og mildt krydrede boller


Læs mere

Opskrifter & bagetips

  • Mine bagetips
  • Alle opskrifter
    • Boller/brødstykker
    • Brød
    • Brød med grød
    • Rugbrød
    • Langtidshævet
    • Snack
    • Kage
    • Sæson
    • Småkager
    • Kransekage

BLIV MESTERBAGER I BRØD

Book mig til en masterclass i brødbagning hos jer.
For større og mindre grupper. For virksomheder og private.
Send mig en forespørgsel, hvis du vil vide mere.

LÆRATBAGE.DK

v. Torben Busch

KONTAKT

kontakt@laeratbage.dk

ARKIV

Se tips og opskrifter

© 2016- LÆRATBAGE.DK

    Kontakt