logo_nytlogo_nytlogo_nytlogo_nyt
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
Kontakt
✕

Opskrift: Nemme og lækre morgenboller med risengrød

Torben Busch
Morgenboller med risengrød
Gå til opskrift Udskriv

Holder din bager lukket i juledagene, må du jo selv bage dit morgenbrød. Her får du opskriften på nogle supernemme og superlækre morgenboller med risengrød. Det er risengrød, som gør bollen blød. Gem en klat, når du laver risalamande. Så er du klar, når der skal bages morgenbrød med en smag af jul.

OBS: Dejen skal laves, dagen før du skal bruge bollerne!

Morgenboller med risengrød

Morgenboller med risengrød

Udskriv
Arbejdstid 30 minutter min
Hæve/hviletid 1 day d
Bagetid 13 minutter min
Ret Boller/brødstykker, Brød med grød
Køkken Nordisk
Antal 10 stk.

Udstyr

  • Røremaskine
  • Ovn

Ingredienser
  

  • 300 g risengrød (afkølet)
  • 350 g hvedemel
  • 50 g groft rugmel
  • 40 g brun farin
  • 1 æg
  • 10 g salt
  • 25 g gær

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Alle ingredienser æltes sammen med dejkrog ved mellem hastighed i 15 min.
  • Kom dejen i en skål, der er smurt med olivenolie.
  • Læg låg eller husholdningsfilm over og sæt dejen på køl (5°C) til dagen efter.

Dag 2

  • Næste dag tages dejen ud af køl.
  • Tag vand på hænderne, og form boller forsigtigt direkte fra skålen.
  • Lav 10 lige store stykker – ca. 85 g pr. stk.
  • Læg bollerne på bageplade.
  • Pensl dem med æg og drys med sesam vendt i en smule kanel (efter smag).
  • Hæver tildækket et lunt sted i 60 min.
  • Bages med det samme ved 230°C i almindelig ovn og 210°C i varmluft ovn i ca. 13 min.
  • Spis bollerne med en smørklat smør 😉
Del
55

Se også

Brød sauerkraut – jo, den er god nok!
27. maj 2021

Opskrift: Brød med sauerkraut – sehr schön!


Læs mere
Venø-rugbrød med malt og poppede rugkerner
25. april 2021

Opskrift: Hurtigt surdejsrugbrød med mørkt malt


Læs mere
Opskrift på bløde og søde Svanø-boller
26. november 2020

Opskrift: Søde, bløde og mildt krydrede boller


Læs mere

Opskrifter & bagetips

  • Mine bagetips
  • Alle opskrifter
    • Boller/brødstykker
    • Brød
    • Brød med grød
    • Rugbrød
    • Langtidshævet
    • Snack
    • Kage
    • Sæson
    • Småkager
    • Kransekage

BLIV MESTERBAGER I BRØD

Book mig til en masterclass i brødbagning hos jer.
For større og mindre grupper. For virksomheder og private.
Send mig en forespørgsel, hvis du vil vide mere.

LÆRATBAGE.DK

v. Torben Busch

KONTAKT

kontakt@laeratbage.dk

ARKIV

Se tips og opskrifter

© 2016- LÆRATBAGE.DK

    Kontakt