logo_nytlogo_nytlogo_nytlogo_nyt
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
Kontakt
✕

Opskrift: Basissurdej

Torben Busch
Det søde liv med surdej - laer at bage
Gå til opskrift Udskriv

En surdej er vejen til vellykket brød med masser af smag og karakter. Du kan tydeligt smage forskel på brød, der er bagt med og uden surdej. Og når først du er kommet ind i en fast surdejsrytme, har du ikke lyst til at bage brød uden surdej igen. Her får du min opskrift på en basissurdej.

En surdej kan holde, lige så længe du holder den i live. Men det kræver lidt tålmodighed og opmærksomhed – men det færdigbagte resultat er uden tvivl både ventetiden og arbejdstiden værd.

OBS! Starter du din surdej i dag, er den først klar til at bage med om seks dage …

Basissurdej

Udskriv
Arbejdstid 15 minutter min
Hæve/hvilketid 6 days d
Ret Surdej
Køkken Nordisk

Udstyr

  • Plastbøtte eller sylteglas

Ingredienser
  

  • 2 dl lunkent vand
  • 100 g rugmel

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Rør ingredienserne sammen i en skål. Sæt låg på skålen og stil dejen et varmt sted (26-28°C). Omrør dejen igen senere på dagen.

Dag 2

  • Omrør dejen to gange i løbet af dagen.

Dag 3

  • Tilsæt 4 dl lunken vand og 200 g rugmel

Dag 4

  • Omrør dejen to gange i løbet af dagen.

Dag 5

  • Omrør dejen to gange i løbet af dagen.

Dag 6

  • Dejen er klar til at bage med!

Herefter

  • Opbevar dejen i køleskabet og tilsæt 4 dl lunken vand og 200 g rugmel ca. hver 14. dag!
Del
35

Se også

Brød sauerkraut – jo, den er god nok!
27. maj 2021

Opskrift: Brød med sauerkraut – sehr schön!


Læs mere
Venø-rugbrød med malt og poppede rugkerner
25. april 2021

Opskrift: Hurtigt surdejsrugbrød med mørkt malt


Læs mere
Opskrift på bløde og søde Svanø-boller
26. november 2020

Opskrift: Søde, bløde og mildt krydrede boller


Læs mere

Opskrifter & bagetips

  • Mine bagetips
  • Alle opskrifter
    • Boller/brødstykker
    • Brød
    • Brød med grød
    • Rugbrød
    • Langtidshævet
    • Snack
    • Kage
    • Sæson
    • Småkager
    • Kransekage

BLIV MESTERBAGER I BRØD

Book mig til en masterclass i brødbagning hos jer.
For større og mindre grupper. For virksomheder og private.
Send mig en forespørgsel, hvis du vil vide mere.

LÆRATBAGE.DK

v. Torben Busch

KONTAKT

kontakt@laeratbage.dk

ARKIV

Se tips og opskrifter

© 2016- LÆRATBAGE.DK

    Kontakt