logo_nytlogo_nytlogo_nytlogo_nyt
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
Kontakt
✕

TEMA: Put grød i dit brød – Birthes Grødboller

Torben Busch
Gå til opskrift Udskriv

TEMA: Her får du den anden opskrift på lækkert brød bagt med grød. Brødet bliver dejlig saftigt og svampet af grøden. Start dejen i dag, og nyd de friskbagte boller i morgen tidlig.

Hovedreglen, når du bager med grød, er at lade grøden køle helt af. Er grøden for varm, påvirker det gærens udvikling, og brødet hæver ikke, som det skal.

OBS! Dejen skal hæve på køl natten over …

Birthes grødboller

Udskriv
Arbejdstid 25 minutter min
Hæve/hviletid 1 day d
Bagetid 18 minutter min
Ret Boller/brødstykker, Brød med grød
Køkken Nordisk
Antal 12 stk.

Udstyr

  • Røremaskine
  • Ovn

Ingredienser
  

Grød

  • 250 g Valsemøllen 5-kornsblanding
  • 600 g vand

Dej

  • 850 g grød
  • 50 g olie
  • 380 g hvedemel
  • 40 g sukker
  • 15 g salt
  • 25 g gær
  • 1 æg (til pensling)

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Kog alle ingredienserne til grød i 2 min. Stil grøden til afkøling.
  • Ælt den afkølede grød med de øvrige ingredienser i 15 min. – brug en røremaskine med dejkrog på mellem hastighed.
  • Kom dejen i en skål, der er smurt med olivenolie, og sæt den på køl (5°C) til dagen efter – dæk til med husholdningsfilm eller låg.

Dag 2

  • Tag dejen ud af køl.
  • Tag vand på hænderne og form boller forsigtigt direkte fra skålen –  lige store stykker, ca. 100 g pr. stk.
  • Læg bollerne på en bageplade.
  • Pensl dem med æg og drys med durummel.
  • Bag bollerne med det samme ved 230°C i almindelig ovn og 210°C i varmluft ovn i ca. 18 min.
Del
80

Se også

Brød sauerkraut – jo, den er god nok!
27. maj 2021

Opskrift: Brød med sauerkraut – sehr schön!


Læs mere
Venø-rugbrød med malt og poppede rugkerner
25. april 2021

Opskrift: Hurtigt surdejsrugbrød med mørkt malt


Læs mere
Opskrift på bløde og søde Svanø-boller
26. november 2020

Opskrift: Søde, bløde og mildt krydrede boller


Læs mere

Opskrifter & bagetips

  • Mine bagetips
  • Alle opskrifter
    • Boller/brødstykker
    • Brød
    • Brød med grød
    • Rugbrød
    • Langtidshævet
    • Snack
    • Kage
    • Sæson
    • Småkager
    • Kransekage

BLIV MESTERBAGER I BRØD

Book mig til en masterclass i brødbagning hos jer.
For større og mindre grupper. For virksomheder og private.
Send mig en forespørgsel, hvis du vil vide mere.

LÆRATBAGE.DK

v. Torben Busch

KONTAKT

kontakt@laeratbage.dk

ARKIV

Se tips og opskrifter

© 2016- LÆRATBAGE.DK

    Kontakt