logo_nytlogo_nytlogo_nytlogo_nyt
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
Kontakt
✕

Opskrift: Lækkert fuldkornsrugbrød med chiafrø

Torben Busch
Gå til opskrift Udskriv

Bag et lækkert rugbrød fyldt med fuldkorn, chiafrø og masser af smag. Og heldigvis er det lige så nemt at bage, som det er lækkert at spise. Så er weekendfrokosten klaret – og måske kan der være et par skiver til madpakken mandag også.

Fuldkorn giver brød smag og karakter – og det mætter samtidig rigtig godt. Men fuldkorn kræver også en anden bageteknik, end når du bager almindeligt brød. Det er balancen mellem vand, mel og korn, som kan drille. I brødet her er chiafrø desuden med til at give brødet en lækker konsistens.

Lækkert fuldkornsrugbrød med chiafrø

Fuldkornsrugbrød med chiafrø

Udskriv
Arbejdstid 20 minutter min
Hæve/hviletid 1 time t
Bagetid 1 time t 15 minutter min
Ret Brød, Fuldkornsbrød, Rugbrød
Køkken Nordisk
Antal 1 stk.

Udstyr

  • Røremaskine
  • Rugbrødsform
  • Ovn

Ingredienser
  

  • 500 g kærnemælk
  • 240 g fuldkornshvedemel
  • 210 g fuldkornsrugmel
  • 20 g brun farin
  • 50 g chiafrø
  • 10 g salt 1,5 tsk.
  • 5 g tørgær 1 tsk.

Til pynt:

  • en blanding af chiafrø og sesamfrø

Sådan gør du
 

  • Ælt alle ingredienser sammen med spartel til en ensartet dej; 15 minutter ved langsom hastighed.
  • Læg dejen i en fedtet rugbrødsform og drys den med en blanding af chiafrø og sesamfrø.
  • Lad brødene hæve tildækket et lunt sted i ca. 60 minutter – eller til dejen er ca. 1 cm fra kanten af formen.
  • Bages på grillrist ved 180°C i almindelig ovn og 170°C i varmluft ovn i ca. 1 time og 15 minutter – gerne med damp.
    En mere præcis måde er, at midten af brødet skal være 94°C – så er brødet bagt færdigt!
Del
35

Se også

Brød sauerkraut – jo, den er god nok!
27. maj 2021

Opskrift: Brød med sauerkraut – sehr schön!


Læs mere
Venø-rugbrød med malt og poppede rugkerner
25. april 2021

Opskrift: Hurtigt surdejsrugbrød med mørkt malt


Læs mere
Opskrift på bløde og søde Svanø-boller
26. november 2020

Opskrift: Søde, bløde og mildt krydrede boller


Læs mere

Opskrifter & bagetips

  • Mine bagetips
  • Alle opskrifter
    • Boller/brødstykker
    • Brød
    • Brød med grød
    • Rugbrød
    • Langtidshævet
    • Snack
    • Kage
    • Sæson
    • Småkager
    • Kransekage

BLIV MESTERBAGER I BRØD

Book mig til en masterclass i brødbagning hos jer.
For større og mindre grupper. For virksomheder og private.
Send mig en forespørgsel, hvis du vil vide mere.

LÆRATBAGE.DK

v. Torben Busch

KONTAKT

kontakt@laeratbage.dk

ARKIV

Se tips og opskrifter

© 2016- LÆRATBAGE.DK

    Kontakt