logo_nytlogo_nytlogo_nytlogo_nyt
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
Kontakt
✕

Opskrift: Skolerugbrødsbøffer (perfekt til madpakken)

Torben Busch
Skolerugbrødsbøfferne er perfekt til madpakken
Gå til opskrift Udskriv

Rugbrødsboller er et godt alternativ til det klassiske rugbrød, når ungernes madpakke skal smøres. Eller bare som snacks i hverdagen. Her får du opskriften på nogle lækre rugbrødsbøffer, som jeg kalder dem, der er bagt med surdej og knasende kerner.

Med opskriften her får du 26 boller, som du nemt kan fryse og have klar til madpakkesmøring. Jeg ved ikke, hvor længe 26 styk holder hjemme i din familie, men her forsvinder de hurtigt. Hold derfor surdejen levende, så du er klar til at bage næste batch.

OBS! Det tager to dage at lave rugbrødsbollerne og kræver, at du allerede har en surdej (se basisopskrift her).

Skolerugbrødsbøfferne er perfekt til madpakken

Skolerugbrødsbøffer (perfekt til madpakken)

Udskriv
Arbejdstid 45 minutter min
Hæve/hviletid 1 day d
Bagetid 18 minutter min
Ret Boller/brødstykker
Køkken Nordisk
Antal 26 stk.

Udstyr

  • Surdej
  • Røremaskine
  • Ovn

Ingredienser
  

Dag 1

  • 250 g surdej
  • 300 g lunkent vand
  • 100 g rugkerner
  • 125 g rugmel
  • 100 g hvedemel

Dag 2

  • dejen fra dag 1
  • 100 g solsikkefrø (ristede)
  • 100 g græskarkerner (ristede)
  • 200 g lunkent vand
  • 300 g rugmel
  • 30 g mørk sirup
  • 20 g salt (3 tsk)

Til pynt

  • solsikkefrø og græskarkerner samt en lille smule hvedemel

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Surdejen røres ud i det lunkne vand.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele godt sammen.
  • Stil dejen tildækket på køkkenbordet til dagen efter.

Dag 2

  • Start med at riste frø og kerner i ovnen: 8 min. ved 190°C (lad dem køle af, inden de kommer i dejen).
  • Temperér vandet, så dejtemperaturen ender på 28-30°C
  • Kom alle ingredienserne i skålen til røremaskinen.
  • Ælt dejen sammen med en spartel i ca. 15 minutter ved mellem hastighed.
  • Del dejen op i stykker a 60 g pr. stykke.
  • Tril dejstykkerne runde med våde hænder.
  • Vend stykker i en blanding af solsikkefrø, græskarkerner og lidt hvedemel.
  • Placer stykkerne på en bageplade med bagepapir – to plader med 13 stk. på hver.
  • Tryk hvert dejstykke let fladt.
  • Sæt bollerne til hævning tildækket et varmt sted i ca. 60 min.
  • Bag brødene ved 220°C i 18 min.
Del
21

Se også

Brød sauerkraut – jo, den er god nok!
27. maj 2021

Opskrift: Brød med sauerkraut – sehr schön!


Læs mere
Venø-rugbrød med malt og poppede rugkerner
25. april 2021

Opskrift: Hurtigt surdejsrugbrød med mørkt malt


Læs mere
Opskrift på bløde og søde Svanø-boller
26. november 2020

Opskrift: Søde, bløde og mildt krydrede boller


Læs mere

Opskrifter & bagetips

  • Mine bagetips
  • Alle opskrifter
    • Boller/brødstykker
    • Brød
    • Brød med grød
    • Rugbrød
    • Langtidshævet
    • Snack
    • Kage
    • Sæson
    • Småkager
    • Kransekage

BLIV MESTERBAGER I BRØD

Book mig til en masterclass i brødbagning hos jer.
For større og mindre grupper. For virksomheder og private.
Send mig en forespørgsel, hvis du vil vide mere.

LÆRATBAGE.DK

v. Torben Busch

KONTAKT

kontakt@laeratbage.dk

ARKIV

Se tips og opskrifter

© 2016- LÆRATBAGE.DK

    Kontakt