logo_nytlogo_nytlogo_nytlogo_nyt
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
Kontakt
✕

Opskrift: Perfekte burgerboller med fuldkorn

Torben Busch
Gå til opskrift Udskriv

Bollen er det vigtigste ved en burger – hvis du spørger mig. Det er selvfølgelig heller ikke ligegyldigt, hvad du kommer imellem overbollen og underbollen. Men det er jo bollen, der samler det hele. Den perfekte burgerbolle er let, blød og smagfuld. Og så er den selvfølgelig hjemmebagt!

Her får du en opskrift på skønne, luftige burgerboller bagt med fuldkornsmel, der giver bollerne en lækker krumme. Og selvfølgelig er der sesam på toppen …

Perfekte burgerboller med fuldkorn

Perfekte burgerboller med fuldkorn

Udskriv
Arbejdstid 35 minutter min
Hæve/hviletid 1 time t 30 minutter min
Bagetid 15 minutter min
Ret Boller/brødstykker, Madbrød
Køkken Amerikansk
Antal 20 stk.

Udstyr

  • Røremaskine
  • Ovn

Ingredienser
  

  • 500 g sødmælk
  • 50 g smør
  • 600 g hvedemel
  • 400 g fuldkornsmel
  • 150 g æg (3 stk.)
  • 25 g brun farin
  • 25 g honning
  • 20 g salt
  • 25 g gær

Til pynt:

  • sesamfrø

Sådan gør du
 

  • Lun sødmælken og smelt smørret i mælken.
  • Kom alle ingredienserne i skålen til røremaskinen.
  • Ælt dejen sammen med dejkrog i ca. 15 min. ved mellem hastighed.
  • Lad dejen hæve tildækket i 30 min. ved stuetemperatur.
  • Vend dejen ud på et bord drysset med hvedemel.
  • Rul dejen ud i en pølse på ca. 20 cm.
  • Del pølsen i 20 lige store stykker (ca. 90 g. pr. stk.)
  • Form stykkerne til boller.
  • Bollerne pensles med vand og drysses med sesamfrø.
  • Fordel bollerne på to bageplader med bagepapir – 10 stk. på hver.
  • Hver bolle trykkes let flade.
  • Bollerne hæver tildækket i ca. 60 min.
  • Bag burgerbollerne ved 220°C i 15 min.
Del
52

Se også

Brød sauerkraut – jo, den er god nok!
27. maj 2021

Opskrift: Brød med sauerkraut – sehr schön!


Læs mere
Venø-rugbrød med malt og poppede rugkerner
25. april 2021

Opskrift: Hurtigt surdejsrugbrød med mørkt malt


Læs mere
Opskrift på bløde og søde Svanø-boller
26. november 2020

Opskrift: Søde, bløde og mildt krydrede boller


Læs mere

Opskrifter & bagetips

  • Mine bagetips
  • Alle opskrifter
    • Boller/brødstykker
    • Brød
    • Brød med grød
    • Rugbrød
    • Langtidshævet
    • Snack
    • Kage
    • Sæson
    • Småkager
    • Kransekage

BLIV MESTERBAGER I BRØD

Book mig til en masterclass i brødbagning hos jer.
For større og mindre grupper. For virksomheder og private.
Send mig en forespørgsel, hvis du vil vide mere.

LÆRATBAGE.DK

v. Torben Busch

KONTAKT

kontakt@laeratbage.dk

ARKIV

Se tips og opskrifter

© 2016- LÆRATBAGE.DK

    Kontakt