logo_nytlogo_nytlogo_nytlogo_nyt
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
Kontakt
✕

Opskrift: Focaccia Fantastica

Torben Busch
Opskrift på Focaccia Fantastica
Gå til opskrift Udskriv

Focaccia er det klassiske italienske brød med et fløjlsblødt, let og luftigt indre og en sprød skorpe med olie og krydderier. Brug det som en lækker appetiser, som underlag til godt pålæg eller som tilbehør til forretten.

Det lave focacciabrød er et dejligt spisebrød, som du kan krydre på et utal af måder – enten bare med olie og groft salt eller med oliven, tomater og andre krydderier. Når focacciaen er bagt, er brødet nemt lige at riste på grillen som tilbehør til en dejlig sommermenu.

Oprindeligt kommer brødet fra den italienske region Ligurien, hvor man bl.a. spiste brødet til morgenmad.

Opskriften giver 2 brød a ca. 15 x 3,5 cm.

TIP: Lav brødet samme dag eller lad det hæve natten over i køleskabet tildækket med husholdningsfilm.

Opskrift på Focaccia Fantastica

Focaccia Fantastica

Udskriv
Arbejdstid 25 minutter min
Hæve/hviletid (min.) 2 timer t
Bagetid 15 minutter min
Ret Brød, Madbrød
Køkken Italiensk
Antal 2 stk.

Udstyr

  • Røremaskine
  • Ovn

Ingredienser
  

  • 350 g Tipo 00-mel
  • 150 g durummel
  • 12 g salt (2 tsk)
  • 15 g gær
  • 350 g koldt vand
  • 1 spsk olivenolie

Evt. til pynt

  • oliven eller tomatskiver
  • oregano eller flagesalt

Sådan gør du
 

  • Kom alle ingredienserne i skålen til røremaskinen.
  • Ælt dejen sammen med dejkrog i ca. 15 minutter ved mellem hastighed.
  • Dejen skal hæve tildækket i 1 time, ved stuetemperatur.
  • Dejen deles i 2.
  • Hvert dej stykke trykkes ud i hver sin fedtede aluform.
  • Dejstykkerne pensles godt med olivenolie.
  • Tryk huller i dejen med med fingrene.
  • Focacciaen hæver tildækket i ca. 45-60 min. ved stuetemperatur.
  • Pyntes med eksempelvis tomatskiver, oregano og flagesalt.
  • Bag focacciaen ved 240°C i 15 min.
Del
52

Se også

Brød sauerkraut – jo, den er god nok!
27. maj 2021

Opskrift: Brød med sauerkraut – sehr schön!


Læs mere
Venø-rugbrød med malt og poppede rugkerner
25. april 2021

Opskrift: Hurtigt surdejsrugbrød med mørkt malt


Læs mere
Opskrift på bløde og søde Svanø-boller
26. november 2020

Opskrift: Søde, bløde og mildt krydrede boller


Læs mere

Opskrifter & bagetips

  • Mine bagetips
  • Alle opskrifter
    • Boller/brødstykker
    • Brød
    • Brød med grød
    • Rugbrød
    • Langtidshævet
    • Snack
    • Kage
    • Sæson
    • Småkager
    • Kransekage

BLIV MESTERBAGER I BRØD

Book mig til en masterclass i brødbagning hos jer.
For større og mindre grupper. For virksomheder og private.
Send mig en forespørgsel, hvis du vil vide mere.

LÆRATBAGE.DK

v. Torben Busch

KONTAKT

kontakt@laeratbage.dk

ARKIV

Se tips og opskrifter

© 2016- LÆRATBAGE.DK

    Kontakt