logo_nytlogo_nytlogo_nytlogo_nyt
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
Kontakt
✕

Opskrift: Engleknapper – småkager, der smager, så englene synger

Torben Busch
Lær at bage - alternative julesmåkager - engleknapper

Engleknapperne smager så englene synger

Gå til opskrift Udskriv

Vil du prøve en anderledes småkage her til jul? En festlig og flot småkage, der smager, så englene synger? Hjemme hos mig kalder vi dem engleknapper, og de er julens favorit. Engleknapperne har overhalet alle klassikerne indenom. Det er ikke jul uden dem.

Du behøver ikke tro på hverken julemanden eller små nisser for at fejre jul. Men tag en bid af en engleknap, og du vil straks tro på engle. For hvor skulle knapperne ellers komme fra?

Engleknapper

Udskriv
Arbejdstid 35 minutter min
Bagetid 10 minutter min
Ret Småkager

Udstyr

  • Kagerulle
  • Udstikker
  • Sprøjtepose
  • Ovn

Ingredienser
  

  • 250 g hvedemel
  • 125 g sukker
  • 25 g æggeblomme (= 1 stk)
  • 190 g smør

Til dekoration

  • 150 g flormelis
  • 25 g æggehvide
  • hakkede nødder, mandler, chokoladespåner (eller lignende)

Sådan gør du
 

  • Alle ingredienser æltes sammen på én gang. Den skal kun lige æltes sammen.
  • Rul dejen ud med en kagerulle til ca. 2-3 mm.
  • Stik småkagerne ud i den ønskede størrelse (ca. 3 cm i diameter).
  • Pisk flormelis og æggehvider sammen til stift skum.
  • Smør eller sprøjt ca. 5 g skum på hver kage.
  • Pynt med et drys hakkede nødder eller mandler eller chokoladespåner.
  • Bag småkagerne ved 200°C i en almindelig ovn og 180°C i varmluftovn i ca. 8 – 10 min.
Del
15

Se også

Brød sauerkraut – jo, den er god nok!
27. maj 2021

Opskrift: Brød med sauerkraut – sehr schön!


Læs mere
Venø-rugbrød med malt og poppede rugkerner
25. april 2021

Opskrift: Hurtigt surdejsrugbrød med mørkt malt


Læs mere
Opskrift på bløde og søde Svanø-boller
26. november 2020

Opskrift: Søde, bløde og mildt krydrede boller


Læs mere

Opskrifter & bagetips

  • Mine bagetips
  • Alle opskrifter
    • Boller/brødstykker
    • Brød
    • Brød med grød
    • Rugbrød
    • Langtidshævet
    • Snack
    • Kage
    • Sæson
    • Småkager
    • Kransekage

BLIV MESTERBAGER I BRØD

Book mig til en masterclass i brødbagning hos jer.
For større og mindre grupper. For virksomheder og private.
Send mig en forespørgsel, hvis du vil vide mere.

LÆRATBAGE.DK

v. Torben Busch

KONTAKT

kontakt@laeratbage.dk

ARKIV

Se tips og opskrifter

© 2016- LÆRATBAGE.DK

    Kontakt