Opskrift: Engleknapper – småkager, der smager, så englene synger
Vil du prøve en anderledes småkage her til jul? En festlig og flot småkage, der smager, så englene synger? Hjemme hos mig kalder vi dem engleknapper, og de er julens favorit. Engleknapperne har overhalet alle klassikerne indenom. Det er ikke jul uden dem.
Du behøver ikke tro på hverken julemanden eller små nisser for at fejre jul. Men tag en bid af en engleknap, og du vil straks tro på engle. For hvor skulle knapperne ellers komme fra?
Engleknapper
Udstyr
- Kagerulle
- Udstikker
- Sprøjtepose
- Ovn
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 125 g sukker
- 25 g æggeblomme (= 1 stk)
- 190 g smør
Til dekoration
- 150 g flormelis
- 25 g æggehvide
- hakkede nødder, mandler, chokoladespåner (eller lignende)
Sådan gør du
- Alle ingredienser æltes sammen på én gang. Den skal kun lige æltes sammen.
- Rul dejen ud med en kagerulle til ca. 2-3 mm.
- Stik småkagerne ud i den ønskede størrelse (ca. 3 cm i diameter).
- Pisk flormelis og æggehvider sammen til stift skum.
- Smør eller sprøjt ca. 5 g skum på hver kage.
- Pynt med et drys hakkede nødder eller mandler eller chokoladespåner.
- Bag småkagerne ved 200°C i en almindelig ovn og 180°C i varmluftovn i ca. 8 – 10 min.