logo_nytlogo_nytlogo_nytlogo_nyt
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
Kontakt
✕

TEMA: Put grød i dit brød – Havregrødsboller

Torben Busch
Lær at bage lækkert surdejsbrød
Gå til opskrift Udskriv

TEMA: I dag og hver af de næste tre dage kan du finde en ny opskrift på brød bagt med grød. Fordelen ved at bruge en grød, når du bager, er, at du får et meget saftigt brød med en lækker krumme.

At bage med grød er en gammel tradition. Sådan fik man brugt daggamle rester af grød. Til gengæld fik man et dejligt svampet brød. Du behøver dog ikke spise grød for at få en lille rest, du kan bage med. Lav bare en frisk grød – lad den køle af – og så er du klar til at bage.

OBS! Dejen skal hæve på køl natten over …

Lær at bage lækkert surdejsbrød

Saftige havregrødsboller

Udskriv
Arbejdstid 25 minutter min
Hæve/hviletid 1 day d
Bagetid 18 minutter min
Ret Boller/brødstykker, Brød med grød
Køkken Nordisk
Antal 12 stk.

Udstyr

  • Røremaskine
  • Ovn

Ingredienser
  

Grød

  • 75 g havregryn
  • 75 g hørfrø
  • 40 g solsikkefrø
  • 500 g vand

Dej

  • 690 g grød (afkølet)
  • 50 g olie
  • 380 g hvedemel
  • 40 g sukker
  • 15 g salt
  • 25 g gær
  • 1 æg (til pensling)

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Start med grøden: Kog alle ingredienserne i 2 min. Stil grøden til afkøling.
  • Ælt den afkølede grød med alle de øvrige ingredienser – brug en dejkrog på mellem hastighed i 15 min.
  • Kom dejen i en skål, der er smurt med olivenolie, og sæt den på køl (5°C) til dagen efter – læg låg eller husholdningsfilm over.

Dag 2

  • Tag dejen ud af køl.
  • Tag vand på hænderne og form boller forsigtigt direkte fra skålen –  lige store stykker, ca. 100 g pr. stk.
  • Læg bollerne på en bageplade.
  • Pensl dem med æg og drys med havregryn.
  • Bag bollerne med det samme ved 230°C i almindelig ovn og 210°C i varmluft ovn i ca. 18 min.
Del
24

Se også

Brød sauerkraut – jo, den er god nok!
27. maj 2021

Opskrift: Brød med sauerkraut – sehr schön!


Læs mere
Venø-rugbrød med malt og poppede rugkerner
25. april 2021

Opskrift: Hurtigt surdejsrugbrød med mørkt malt


Læs mere
Opskrift på bløde og søde Svanø-boller
26. november 2020

Opskrift: Søde, bløde og mildt krydrede boller


Læs mere

Opskrifter & bagetips

  • Mine bagetips
  • Alle opskrifter
    • Boller/brødstykker
    • Brød
    • Brød med grød
    • Rugbrød
    • Langtidshævet
    • Snack
    • Kage
    • Sæson
    • Småkager
    • Kransekage

BLIV MESTERBAGER I BRØD

Book mig til en masterclass i brødbagning hos jer.
For større og mindre grupper. For virksomheder og private.
Send mig en forespørgsel, hvis du vil vide mere.

LÆRATBAGE.DK

v. Torben Busch

KONTAKT

kontakt@laeratbage.dk

ARKIV

Se tips og opskrifter

© 2016- LÆRATBAGE.DK

    Kontakt