logo_nytlogo_nytlogo_nytlogo_nyt
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
Kontakt
✕

TEMA: Put grød i dit brød – Oldtidsgrødboller

Torben Busch
Lær at bage lækre brød med fuldkorn
Gå til opskrift Udskriv

TEMA: Den fjerde og i denne omgang sidste opskrift på saftigt brød bagt med grød er de her lækre oldtidsgrødboller. Den spændende blanding af gryn og frø m.m. sikrer nogle skønne boller. 

Grødboller er utroligt nemme at bage. Det hele æltes sammen, dejen hviler natten over, og bollerne bages dagen efter. Og så skal du sådan set bare nyde resultatet.

OBS! Dejen skal hæve på køl natten over …

Lær at bage italienske brød

Oldtidsgrødboller

Udskriv
Arbejdstid 25 minutter min
Hæve/hviletid 1 day d
Bagetid 18 minutter min
Ret Boller/brødstykker, Brød med grød
Køkken Nordisk
Antal 12 stk.

Udstyr

  • Røremaskine
  • Ovn

Ingredienser
  

Grød

  • 50 g hirseflager
  • 50 g sesam
  • 50 g havregryn
  • 25 g chiafrø
  • 500 g vand

Dej

  • 675 g grød (afkølet)
  • 50 g olie
  • 380 g hvedemel
  • 40 g sukker
  • 15 g salt
  • 25 g gær
  • 1 æg (til pensling)

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Kog alle ingredienserne til grøden i 2 min. Stil grøden til afkøling.
  • Den afkølede grød æltes sammen med alle de øvrige ingredienser i 15 min. – brug en røremaskine med dejkrog på medium hastighed.
  • Kom dejen op i en skål, som er smurt med olivenolie, og sæt den på køl (5°C) til dagen efter – dæk skålen til med husholdningsfilm eller låg.

Dag 2

  • Tag dejen ud af køl.
  • Tag vand på hænderne og form bollerne forsigtigt direkte fra skålen – form lige store stykker a ca. 100 g.
  • Læg bollerne på en bageplade.
  • Pensl dem med æg og drys med sesamfrø.
  • Bag bollerne med det samme ved 230°C i almindelig ovn og 210°C i varmluft ovn i ca. 18 min.
Del
24

Se også

Brød sauerkraut – jo, den er god nok!
27. maj 2021

Opskrift: Brød med sauerkraut – sehr schön!


Læs mere
Venø-rugbrød med malt og poppede rugkerner
25. april 2021

Opskrift: Hurtigt surdejsrugbrød med mørkt malt


Læs mere
Opskrift på bløde og søde Svanø-boller
26. november 2020

Opskrift: Søde, bløde og mildt krydrede boller


Læs mere

Opskrifter & bagetips

  • Mine bagetips
  • Alle opskrifter
    • Boller/brødstykker
    • Brød
    • Brød med grød
    • Rugbrød
    • Langtidshævet
    • Snack
    • Kage
    • Sæson
    • Småkager
    • Kransekage

BLIV MESTERBAGER I BRØD

Book mig til en masterclass i brødbagning hos jer.
For større og mindre grupper. For virksomheder og private.
Send mig en forespørgsel, hvis du vil vide mere.

LÆRATBAGE.DK

v. Torben Busch

KONTAKT

kontakt@laeratbage.dk

ARKIV

Se tips og opskrifter

© 2016- LÆRATBAGE.DK

    Kontakt