29. september 2017

Opskrift: Lækkert fuldkornsrugbrød med chiafrø

Bag et lækkert rugbrød fyldt med fuldkorn, chiafrø og masser af smag. Og heldigvis er det lige så nemt at bage, som det er lækkert at spise. Så er weekendfrokosten klaret – og måske kan der være et par skiver til madpakken mandag også. Fuldkorn giver brød smag og karakter – og det mætter samtidig rigtig godt. Men fuldkorn kræver også en anden bageteknik, end når du bager almindeligt brød. Det er balancen mellem vand, mel og korn, som kan drille.
22. september 2017

Opskrift: Fuldkornsbrød med spelt

Bag et lækkert fuldkornsbrød med spelt og gulerødder. Kombinationen af spelt og revne gulerødder giver brødet en skøn smag og struktur. Spelt er en ældgammel hvedesort, som har været dyrket siden det andet årtusinde f.Kr. Speltmel er de seneste år blevet rigtig populært igen – især fuldkornsspeltmel – fordi det er rigt på fibre og vitaminer. Melet kræver en lidt anden teknik – bl.a. æltning – pga. sit høje glutenindhold og evne til at binde vand. Det kan du lære på bagekurset "Lær at bage med fuldkorn"
4. august 2017

Opskrift: Skolerugbrødsbøffer (perfekt til madpakken)

Rugbrødsboller er et godt alternativ til det klassiske rugbrød, når ungernes madpakke skal smøres. Eller bare som snacks i hverdagen. Her får du opskriften på nogle lækre rugbrødsbøffer, som jeg kalder dem, der er bagt med surdej og knasende kerner.
28. juli 2017

Opskrift: Rugbrød med surdej

Hjemmebagt rugbrød smager skønt. Især når det er friskbagt. Rugbrød er en nationalspise med en stolt historie. Rigtigt rugbrød bages med surdej. Her får du opskriften på et lækkert rugbrød, som du kan bruge i madpakken eller ethvert andet måltid, der skal mætte dig på en god og sund måde.
27. juli 2017

Opskrift: Basissurdej

En surdej er vejen til vellykket brød med masser af smag og karakter. Du kan tydeligt smage forskel på brød, der er bagt med og uden surdej. Og når først du er kommet ind i en fast surdejsrytme, har du ikke lyst til at bage brød uden surdej igen. En surdej kan holde, lige så længe du holder den i live.
12. juli 2017

Opskrift: Perfekte burgerboller med fuldkorn

Bollen er det vigtigste ved en burger. Hvis du spørger mig. Det er selvfølgelig heller ikke ligegyldigt, hvad der kommer i mellem overbollen og underbollen. Men det er jo bollen, der samler det hele. Den perfekte bolle er let, blød og smagfuld. Her får du en opskrift på skønne burgerboller bagt med fuldkornsmel, der giver bollerne en lækker krumme. Og selvfølgelig er der sesam på toppen ...
22. juni 2017

Opskrift: Focaccia Fantastica

Focaccia er det klassiske italienske brød med et fløjlsblødt, let og luftigt indre og en sprød skorpe med olie og krydderier. Brug det som en lækker appetiser, som underlag til godt pålæg eller som tilbehør til forretten. Det lave focacciabrød er et dejligt spisebrød, som du kan krydre på et utal af måder – enten bare med olie og groft salt eller med oliven, tomater og andre krydderier. Når focacciaen er bagt, er brødet nemt lige at riste på grillen som tilbehør til en dejlig sommermenu.
21. december 2016

Opskrift: Nemme og lækre morgenboller med risengrød

Holder din bager lukket i juledagene, må du jo selv bage dit morgenbrød. Her får du opskriften på nogle supernemme og superlækre morgenboller med risengrød. Det er risengrød, som gør bollen blød. Gem en klat, når du laver risalamande. Så er du klar, når der skal bages morgenbrød med en smag af jul. OBS: Dejen skal laves, dagen før du skal bruge bollerne!
8. december 2016

Opskrift: Engleknapper – småkager, der smager, så englene synger

Vil du prøve en anderledes småkage her til jul? En festlig og flot småkage, der smager, så englene synger? Hjemme hos mig kalder vi dem engleknapper, og de er julens favorit. Engleknapperne har overhalet alle klassikerne indenom. Det er ikke jul uden dem.
1. september 2016

TEMA: Put grød i dit brød – Havregrødsboller

At bage med grød er en gammel tradition. De gamle rester af grød blev brugt. Og samtidig fik man et dejligt svampet brød. Du behøver dog ikke spise grød for at få en rest, du kan bage med. Lav bare en frisk grød – lad den køle af – og så er du klar til at bage.
5. juli 2016

Opskrift: Lækker rugbrødskonfekt med tranebær og chokolade

Savner du en lækker og anderledes snack, som samtidig ikke er alt for usund? Så kommer du hurtigt til at forelske dig i denne skønne rugbrødskonfekt med tranebær, rosiner og chokolade. Rullet i hakkede hasselnødder. Den ene tager den anden og derefter også den tredje. Så uimodståelige er de her små konfektkugler af rugbrød. Og lige så nemme de er at spise, lige så nemme er de faktisk at lave. Og det er jo meget heldigt. Du får opskriften her!
23. maj 2016

Opskrift: Bag dine egne kammerjunkere

Det er nemt, det er friskt, og det lander ikke så tungt. Det er lige, hvad vi har lyst til på en varm sommerdag. Koldskål og kammerjunkere er grillens store konkurrent, når der er sommer i kalenderen og på terrassen. Har du nogensinde prøvet at bage dine egne kammerjunkere? De små, sprøde og søde flydere til danskernes favoritspise om sommeren er meget nemme at lave, og så smager de skønt. Her er en enkel opskrift til ca. 150 stk., så du har til et par portioner.