En brøddej, der hæver “natten over” i køleskab, giver det færdige brød langt mere smag. Men hvordan kan det være – og hvor lang tid er “natten over” egentlig?? Det får du svaret på her.
Hastværk er lastværk. Og godt bagværk tager tid.
Koldhævet brød smager fantastisk. Så kan du vente “natten over”, er det i den grad ventetiden værd.
På mine forskellige bagekurser kan du lære meget mere om koldhævning og andre bageteknikker. Du finder alle kommende bagekurser lige her.
Ved koldhævning får mælkesyrebakterierne tid til at udvikle sig, fordi dejen hæver længe. Det giver brødet mere smag og en bedre krumme.
Du har sikkert læst opskrifter (også her på Læratbage.dk), hvor der står, at dejen skal hæve natten over. Men hvor lang tid er en nat egentlig, og er det ligegyldigt, om der går 8, 10 eller 12 timer?
Et koldhævet brød har som regel hævet i 12 timer, men dejen kan godt stå i køleskab op til 24 timer. Derefter sker der en trinvis forrådnelse af dejen.
Du skal derfor ikke vente med at blande dejen til midnat SHARP eller stå op på klokkeslættet for at få et godt brød. Så længe du når det inden 24 timer …
Ja man kan koldhæve næsten al slags brød – også selv om det ikke står i opskriften.
Du skal i så fald blot halvere mængden af gær fra din oprindelige opskrift – så er du godt på vej.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode bageopskrifter samt tips og tricks til dit hjemmebageri.
Du kan til enhver tid afmelde dig igen.