Opskrift: Lækre focacciastykker bagt på grill

Focaccia er en italiensk brødklassiker med et saftigt bid og uendelige muligheder for topping. Prøv at bage den på grillen for en ekstra god smagsoplevelse. Det er smagen af italien, sol og varme sommerminder.
Focaccia til det hele: Italienerne har en stolt brødtadition. Focacciabrødet stammer fra den italienske region Ligurien. Der er tale om et højest 2 cm højt blødt brød med sprød skorpe, der “dekoreres” med god olivenolie og groft salt. Oprindeligt spiste man Focaccia både som morgenmad, som tilbehør til aperitiffen og som en del af forretterne.
Hard-core focaccia-nydere påstår også, at focaccia kan dyppes i den italienske morgenkaffe, der består af sort kaffe med varm mælk. Det lader jeg være op til dig at beslutte, om du vil prøve.
TIP
- I stedet for at bage focacciaen samme dag kan den med fordel hæve i køleskab minimum 12 timer, husk at dække dejen til med husholdningsfilm.
- Her kan du finde flere gode råd om at bage på grillen.

Grillede focacciastykker
Udstyr
- Røremaskine
- Bagestål
- Grill
Ingredienser
- 500 g koldt vand
- 500 g Tipo 00-mel
- 150 g durummel
- 18 g salt (3 tsk.)
- 20 g gær
Til topping
- fx tomatskiver, sorte oliven, god olivenolie, flagesalt, tørret oregano eller rosmarinkviste
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i skålen til røremaskinen.
- Ælt dejen sammen med dejkrog i ca. 15 minutter ved mellem hastighed.
- Kom dejen i en beholder, der er smurt med olivenolie, med låg eller husholdningsfilm over.
- Lad dejen hvile i 60 minutter (eller endnu bedre: natten over).
- Hæld dejen forsigtig ud på bordet, der er smurt et tyndt lag olivenolie.
- Dejen deles i 10 lige store dele (a ca. 110 g).
- Dejstykkerne lægges på plade med bagepapir, med god afstand imellem.
- Dejstykkerne pensles godt med olivenolie.
- Tryk fordybninger i dejen med fingrene, samtidig trykkes dejen rund ud, ca. 12 cm i diameter.
- Pyntes med eksempelvis tomatskiver, oregano og flagesalt.
- Bag focacciaen på bagestål i grillen ved ca. 250°C i 8 – 10 minutter.