logo_nytlogo_nytlogo_nytlogo_nyt
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
Kontakt
✕

Opskrift: Den perfekte sandwichbolle

Torben Busch
Sandwichbolle med grød
Gå til opskrift Udskriv

Uanset hvilket fyld du foretrækker i din sandwich, kommer ud ikke uden om brødet. En god sandwich kræver et godt brød. Og den perfekte sandwich kræver den perfekte sandwichbolle. Her får du opskriften på en lækker sandwichbolle lavet med grød. Skorpen er sprød, mens bollen har både luft og bid. 

Sandwichbollen her er lavet med en grød med både havregryn og hampefrø. Der er også den glutenrige tipo 00-mel, som er fremstillet efter italienske traditioner. Og på toppen smører du en rugmelsblanding. Til sammen giver det en saftig bolle med en dejlig sprød skorpe. Put lige præcis det fyld mellem over- og underbollen, som du foretrækker. Så har du et skønt og mættende måltid.

Sandwichbolle med grød

Den perfekte sandwichbolle

Udskriv
Arbejdstid 20 minutter min
Hæve/hviletid 1 time t 20 minutter min
Bagetid 20 minutter min
Ret Boller/brødstykker, Brød med grød
Køkken Nordisk
Antal 6 stk.

Udstyr

  • Gryde
  • Røremaskine
  • Ovn

Ingredienser
  

Til grøden

  • 75 g havregryn
  • 50 g hampefrø
  • 10 g honning
  • 275 g vand

Til brødet

  • den afkølede grød
  • 250 g Tipo 00-mel (fx fra Valsemøllen)
  • 120 g vand
  • 25 g olie
  • 15 g tørgær (3 tsk)
  • 12 g groft salt (1,5 tsk)

Til toppen (røres sammen mindst 30 min. før brug)

  • 100 g rugmel
  • 100 g vand

Sådan gør du
 

  • Kog grøden i to minutter og lad den køle ned.
  • Temperer vandet, så dejtemperaturen ender på 26-27°C
  • Den afkølede grød æltes sammen med de andre ingredienser. Brug en dejkrog og sæt røremaskinen til mellem hastighed. Dejen skal slippe skålens kanter og se silkeblød ud.
  • Lad den hvile tildækket i 30 minutter i en beholder/skål.
  • Hæld dejen ud på et let meldrysset bord.
  • Del dejen i 6 lige store stykker og placer stykkerne på en bageplade med bagepapir.
  • Lad sandwicherne hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
  • Pensles med dekorationsmassen og drysses med sigtet hvedemel.
    Perfekt sandwichbolle med grød - Lær at bage
  • Bages ved 230°C i almindelig ovn og 220°C i varmluft ovn i ca. 20 min.

Noter

Dejtemperatur er en enormt vigtig faktor, når det kommer til bagning. Det er bl.a. noget af det, du lærer på et bagekursus hos Læratbage.dk
Del
24

Se også

Brød sauerkraut – jo, den er god nok!
27. maj 2021

Opskrift: Brød med sauerkraut – sehr schön!


Læs mere
Venø-rugbrød med malt og poppede rugkerner
25. april 2021

Opskrift: Hurtigt surdejsrugbrød med mørkt malt


Læs mere
Opskrift på bløde og søde Svanø-boller
26. november 2020

Opskrift: Søde, bløde og mildt krydrede boller


Læs mere

Opskrifter & bagetips

  • Mine bagetips
  • Alle opskrifter
    • Boller/brødstykker
    • Brød
    • Brød med grød
    • Rugbrød
    • Langtidshævet
    • Snack
    • Kage
    • Sæson
    • Småkager
    • Kransekage

BLIV MESTERBAGER I BRØD

Book mig til en masterclass i brødbagning hos jer.
For større og mindre grupper. For virksomheder og private.
Send mig en forespørgsel, hvis du vil vide mere.

LÆRATBAGE.DK

v. Torben Busch

KONTAKT

kontakt@laeratbage.dk

ARKIV

Se tips og opskrifter

© 2016- LÆRATBAGE.DK

    Kontakt