Opskrift: Julesmåkager med chili

På sidste års juleevent bagte vi bl.a. de her lækre småkager med chili i. De når ikke højt op på Chili Klaus’ vindstyrkeskala (medmindre du selv ønsker det) – men chilien giver alligevel de sprøde kager et strejf af varme.

Småkager med chili
Udstyr
- Evt. latexhandsker
- Røremaskine
- Ovn
Ingredienser
- 175 g hvedemel
- 175 g sukker
- 125 g smør
- 10 g tørrede chiliflager (let knust i en morter)
- 10 g finthakkede rosiner
Sådan gør du
- Alle ingredienser æltes sammen på én gang (dejen skal kun lige æltes sammen).
- Del dejen i to – og rul den ud i den ønskede længde (alt efter hvor store småkagerne skal være).
- Sæt dejen på køl i min. 30 minutter.
- Skær dejrullerne ud i tynde skiver på ca. 3 mm, som du lægger på en bageplade med bagepapir.
- Bages ved 200°C i almindelig ovn og 180°C i varmluftsovn i ca. 8-10 min.
Noter
En servicemeddelelse: Selv om mængden af chili ikke er så stor, anbefaler vi alligevel, at du bruger latexhandsker el.l., når du håndterer dejen. Så minimerer du i hvert fald risikoen for at få chili i øjnene eller andre ubehagelige steder.