logo_nytlogo_nytlogo_nytlogo_nyt
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
Kontakt
✕

Opskrift: Bag morgenbrødet på grillen

Torben Busch
Lækre italienske morgenstykker bagt på grillen ...
Gå til opskrift Udskriv

Morgenstund har guld i mund. Med de italienske morgenstykker har du også guld i munden fra morgenstunden. Bland dejen og form bollerne dagen før og lad dem hæve på køl natten over. Næste morgen tænder du op i grillen og har perfekt morgenbrød kort tid efter.  

Det er den italienske meltype, tipo 00, og olivenolien, som giver brødet sin sydlandske karakter. Du behøver altså ikke grille det på en campingplads i Italien! Tipo 00 giver saftige brød med en sprød skorpe og masser af bid.

OBS!

  • Dejen skal hæve natten over …
  • Her kan du finde tips og tricks til at bage på din grill
Grillede morgenstykker

Grillede italienske morgenstykker

Udskriv
Arbejdstid 25 minutter min
Hæve/hviletid 1 day d
Bagetid 18 minutter min
Ret Boller/brødstykker
Køkken Grill, Italiensk
Antal 12 stk.

Udstyr

  • Røremaskine
  • Bagestål
  • Grill
  • Ovn

Ingredienser
  

  • 375 g koldt vand
  • 25 g havregryn (ristede)
  • 25 g solsikkefrø (ristede)
  • 25 g hørfrø
  • 25 g chiafrø
  • 50 g olivenolie
  • 500 g Tipo 00-mel
  • 18 g salt (3 tsk)
  • 12 g gær

Til topping:

  • 40 g chiafrø
  • 40 g havregryn

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Rist havregryn og solsikkefrø i ovnen i 8 minutter ved 190ºC – afkøles, inden de blandes i dejen.
  • Ælt alle ingredienser sammen med dejkrog ved mellem hastighed i ca. 12-15 minutter.
  • Kom dejen i en beholder, der er smurt med olivenolie, med låg eller husholdningsfilm over.
  • Dejen hviler i 60 minutter.
  • Hæld dejen forsigtigt ud på bordet, som er smurt med et tyndt lag olivenolie.
  • Del dejen i 4 x 3 stykker (12 stk. á ca. 85 g)
  • Vend stykkerne i en blanding af 40 g chiafrø og 40 g havregryn.
  • Læg stykkerne på bageplade med bagepapir på.
  • Film hele bagepladen med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet natten over (min. 12 timer).

Dag 2

  • Pladen tages ud af køleskab, og bollerne bages på bagestål i grillen ved ca. 250ºC i 15 minutter, vend bollerne og bag dem yderlige 3 minutter.
    Italienske morgensstykker bagt på grillen – Lær at bage
Del
76

Se også

Brød sauerkraut – jo, den er god nok!
27. maj 2021

Opskrift: Brød med sauerkraut – sehr schön!


Læs mere
Venø-rugbrød med malt og poppede rugkerner
25. april 2021

Opskrift: Hurtigt surdejsrugbrød med mørkt malt


Læs mere
Opskrift på bløde og søde Svanø-boller
26. november 2020

Opskrift: Søde, bløde og mildt krydrede boller


Læs mere

Opskrifter & bagetips

  • Mine bagetips
  • Alle opskrifter
    • Boller/brødstykker
    • Brød
    • Brød med grød
    • Rugbrød
    • Langtidshævet
    • Snack
    • Kage
    • Sæson
    • Småkager
    • Kransekage

BLIV MESTERBAGER I BRØD

Book mig til en masterclass i brødbagning hos jer.
For større og mindre grupper. For virksomheder og private.
Send mig en forespørgsel, hvis du vil vide mere.

LÆRATBAGE.DK

v. Torben Busch

KONTAKT

kontakt@laeratbage.dk

ARKIV

Se tips og opskrifter

© 2016- LÆRATBAGE.DK

    Kontakt