logo_nytlogo_nytlogo_nytlogo_nyt
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
Kontakt
✕

Opskrift: Chouquette – en sød fransk specialitet

Torben Busch
Choquette – fransk specialitet
Gå til opskrift Udskriv

Skal du bruge et alternativ – eller et supplement – til kransekagen nytårsaften, så prøv denne nemme franske snack. Chouquette er en fransk specialitet, som du kan bruge til mange forskellige lejligheder. De er lettere at lave, end det er at udtale dem.

De er sprøde og har et sødt drys på toppen, der gør dem helt uimodståelige.

Choquette – fransk specialitet

Chouquette – en sød fransk specialitet

Udskriv
Arbejdstid 25 minutter min
Bagetid 25 minutter min
Ret Kage, Snack
Køkken Det søde køkken
Antal 50 stk.

Udstyr

  • Gryde
  • Sprøjtepose
  • Ovn

Ingredienser
  

  • 125 g vand
  • 125 g mælk
  • 125 g smør
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 150 g hvedemel
  • 250 g æg (5 stk.)
  • svensk pärlsocker til at drysse over

Sådan gør du
 

  • Opvarm følgende ingredienser i en gryde: Vand, sødmælk, smør, salt og sukker.
  • Fjern gryden fra varmen, lige når det begynder at boble.
  • Tilsæt alt melet ad en gang.
  • Vend dejen i gryden i ca. 3 minutter ved svag varme med en grydeske.
  • Tag gryden af komfuret.
  • Tilsæt æggene et efter et; rør det ud, inden du tilsætter det næste.
  • Hæld dejen i en sprøjtepose med rund tyl.
  • Sprøjt hver enkelt ud i ca. 3 cm i diameter, på bagepapir – pas på med afstand.
  • Drys dem med svensk pärlsocker.
    Chouquetterne drysses med svensk pärlsocker.
  • Bag ved 190°C i almindelig ovn og 180°C i varmluft ovn i ca. 20-25 minutter.
    OBS: Åbn ikke ovnlågen før til sidst af bagetiden!
Del
91

Se også

Brød sauerkraut – jo, den er god nok!
27. maj 2021

Opskrift: Brød med sauerkraut – sehr schön!


Læs mere
Venø-rugbrød med malt og poppede rugkerner
25. april 2021

Opskrift: Hurtigt surdejsrugbrød med mørkt malt


Læs mere
Opskrift på bløde og søde Svanø-boller
26. november 2020

Opskrift: Søde, bløde og mildt krydrede boller


Læs mere

Opskrifter & bagetips

  • Mine bagetips
  • Alle opskrifter
    • Boller/brødstykker
    • Brød
    • Brød med grød
    • Rugbrød
    • Langtidshævet
    • Snack
    • Kage
    • Sæson
    • Småkager
    • Kransekage

BLIV MESTERBAGER I BRØD

Book mig til en masterclass i brødbagning hos jer.
For større og mindre grupper. For virksomheder og private.
Send mig en forespørgsel, hvis du vil vide mere.

LÆRATBAGE.DK

v. Torben Busch

KONTAKT

kontakt@laeratbage.dk

ARKIV

Se tips og opskrifter

© 2016- LÆRATBAGE.DK

    Kontakt