logo_nytlogo_nytlogo_nytlogo_nyt
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
Kontakt
✕

Opskrift: Genial grillet jordbærtærte

Torben Busch
Genial grillet jordbærtærte
Gå til opskrift Udskriv

Jordbær er indbegrebet af sommer i Danmark. Det samme er mad på grill. Her får du opskriften på en superlækker tærte, der kombinerer de to ting: Jordbær og grill. En genial sommerkage. Toppet i øvrigt med blød og luftig italiensk marengs. Det giver vel sig selv: Den må du bare prøve.

Brug jordbærtærten som en fantastisk afslutning på en dejlig middag ved grillen, eller fyr op i grillen til eftermiddagskaffen. Så kan du måske stadig nå at grille et par pølser på grillen til aften …

Det hele foregår i 4 steps!

TIP:

Bunden og cremen kan laves forud, men den specielle italienske bløde marengs skal gerne laves lige inden tærten skal serveres.

––> se flere tips til at bage på grillen her …

Genial grillet jordbærtærte

Grillet jordbærtærte med fransk og italiensk inspiration

Udskriv
Arbejdstid 45 minutter min
Hæve/hviletid 1 time t
Bagetid 30 minutter min
Ret Kage
Køkken Det søde køkken, Fransk, Grill, Italiensk

Udstyr

  • Røremaskine
  • Tærteform (Ø 22 cm)
  • Gryde
  • Sukkertermometer
  • Grill

Ingredienser
  

1: Tærtebunden

  • 100 g smør (koldt)
  • 25 g flormelis (koldt)
  • 40 g vand (koldt)
  • 150 g hvedemel (koldt)

2: Crème le Paris

  • 2 æg
  • 1 spsk Maizena
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ dl mælk
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk Grand Marnier (eller anden appelsinlikør)

3: Italiensk marengs

  • 100 g sukker
  • 50 g vand
  • 4 æggehvider

4: Fyld

  • 1 bk jordbær

Sådan gør du
 

1: Tærtebunden

  • Alle ingredienserne blandes sammen i en skål.
  • Ælt dejen sammen med hænderne.
  • Rul dejen ud, så det passer med en rund form på Ø 22 cm.
  • Bag i grillen ved ca. 200°C i 20 minutter.
  • Lad tærtebunden køle af, mens du laver næste step.
    Grillet jordbærtærte - bunden

2: Crème le Paris

  • Slå æggene ud i en gryde.
  • Maizena, sukker og vaniljesukker røres i.
  • Pisk ingredienserne sammen med mælken over varme.
  • Varm cremen op til kogepunktet under omrøring (til cremen er tyk).
  • Hæld nu cremen i en dyb tallerken.
  • Film tallerknen med husholdningsfilm – helt tæt på cremen, så den ikke danner skind.
  • Sæt cremen til afkøling i køleskab i min. 60 minutter.
  • Pisk fløden let.
  • Pisk den afkølede creme og Grand Marnier ved højeste hastighed, til den er jævn.
  • Vend nu den letpiskede fløde i cremen.
  • Sæt din færdige Crème le Paris i køleskabet, indtil den skal bruges.

3: Italiensk marengs

  • Varm sukker og vand op til kogepunktet under omrøring, når blandingen koger, STOPPES omrøringen – der må IKKE dannes sukkerkrystaller.
  • Lad blandingen koge videre, indtil den bliver 118°C (brug et sukkertermometer) – og tag den da straks af blusset.
  • Pisk æggehviderne til skum i en ren skål på højeste hastighed i køkkenmaskinen og tilsæt sukkerlagen lidt efter lidt.
  • Når den sidste sukkerlage er tilsat, pisker du marengsen færdig ved lav hastighed i ca. 10 minutter, til massen er kølet af.

4: Tærten samles og grilles

  • På den afkølede tærtebund smører du den afkølede Crème le Paris.
    Grillet jordbærtærte - bund med crème le Paris
  • Fordel friske, rensede jordbær oven på cremen.
    Grillet jordbærtærte - friske bær på cremen
  • Den færdige italienske marengs fordeles, så jordbærrene er dækket til.
    Grillet jordbærtærte – dæk bærrene med italiensk marengs
  • Nu skal tærten på grillen – høj varme i 3 minutter (PAS PÅ; det går hurtigt!!)
    Grillet jordbærtærte med marengs på toppen
  • Server tærten direkte fra grillen og nyd den – velbekomme!
Del
69

Se også

Brød sauerkraut – jo, den er god nok!
27. maj 2021

Opskrift: Brød med sauerkraut – sehr schön!


Læs mere
Venø-rugbrød med malt og poppede rugkerner
25. april 2021

Opskrift: Hurtigt surdejsrugbrød med mørkt malt


Læs mere
Opskrift på bløde og søde Svanø-boller
26. november 2020

Opskrift: Søde, bløde og mildt krydrede boller


Læs mere

Opskrifter & bagetips

  • Mine bagetips
  • Alle opskrifter
    • Boller/brødstykker
    • Brød
    • Brød med grød
    • Rugbrød
    • Langtidshævet
    • Snack
    • Kage
    • Sæson
    • Småkager
    • Kransekage

BLIV MESTERBAGER I BRØD

Book mig til en masterclass i brødbagning hos jer.
For større og mindre grupper. For virksomheder og private.
Send mig en forespørgsel, hvis du vil vide mere.

LÆRATBAGE.DK

v. Torben Busch

KONTAKT

kontakt@laeratbage.dk

ARKIV

Se tips og opskrifter

© 2016- LÆRATBAGE.DK

    Kontakt