logo_nytlogo_nytlogo_nytlogo_nyt
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
Kontakt
✕

Pro bagetip: Skær dig til en sprød skorpe på bollerne

Torben Busch

Oplever du somme tider, at skorpen på dine hjemmebagte boller bliver blød? Så brug dette trick til at sikre en knasende sprød skorpe.

Det er naturligvis ikke alle slags boller, der skal have en sprød skorpe – fx er teboller kendt og elsket for deres blødhed.

Men har du sat næsen (og tænderne) op efter en sprød skorpe på dine hjemmebagte boller (som fx disse lækre boller med ølandshvede), så er det en slem skuffelse, at det ikke knaser, som du havde håbet.

Hvad går der galt?

Det er som sådan ikke en bageteknisk fejl. Det skyldes i mange tilfælde det helt logiske, at der sætter sig fugt i skorpen, fordi de varme boller damper ud gennem skorpen.

Det sker især, hvis du har en meget fugtig dej, som til gengæld gør bollerne svampede og giver et lækkert bid.

Sådan får bollerne med garanti sprød skorpe

Du kan undgå, at skorpen bliver blød ved at lade dampen slippe ud af bollerne på en anden måde. Flæk bollerne, hurtigt efter de er kommet ud af ovnen, og mens de stadig er ret varme.

Ved at skære bollerne over skaber du en effektiv ventilation, der lukker den varme luft ud den rigtige vej så at sige.

Del
52

Se også

6. juli 2019

Bagetip: Er dejen klar? Lav en glutentest


Læs mere
Tilmeld dig et bagekursus hos læratbage.dk
3. juli 2019

Bagetip: Sådan laver du dit eget bake off-brød


Læs mere
19. november 2018

Bagetip: Husk makeuppen, når du bager!


Læs mere

Opskrifter & bagetips

  • Mine bagetips
  • Alle opskrifter
    • Boller/brødstykker
    • Brød
    • Brød med grød
    • Rugbrød
    • Langtidshævet
    • Snack
    • Kage
    • Sæson
    • Småkager
    • Kransekage

BLIV MESTERBAGER I BRØD

Book mig til en masterclass i brødbagning hos jer.
For større og mindre grupper. For virksomheder og private.
Send mig en forespørgsel, hvis du vil vide mere.

LÆRATBAGE.DK

v. Torben Busch

KONTAKT

kontakt@laeratbage.dk

ARKIV

Se tips og opskrifter

© 2016- LÆRATBAGE.DK

    Kontakt