Tema: Bag på din grill
Er der noget mere sommerligt og ferieagtigt end grillmad? Alene duften af grill kan sætte mundvandet i bevægelse. En moderne grill kan bruges til meget mere end røde bøffer og pølser. Du kan faktisk også bage på din grill.
Det sætter vi fokus på i den kommende tid her på Læratbage.dk med forskellige opskrifter på lækre brød m.m., som du kan grille.
Inden vi kommer til opskrifterne, skal du dog have det mere grundlæggende på plads.
Der er jo stor forskel på grill. Størrelsen, kapaciteten, varmekilden og dit øvrige grilludstyr. Så det kræver nok, at du prøver dig lidt frem … Øvelse gør jo som bekendt bagermester.
Bag hvor som helst – bare grillen er med
Har du de grundlægende ting på plads, og har du fundet ud af, hvordan lige din grill skal bruges til at bage brød og boller i, kan du nyde friskbagt brød på terrassen, ved stranden, sommerhuset eller på campingpladsen.
Der er masser af smag og sprødhed i bagværk fra grillen.
Her får du en række tips og gode råd til at bage på grillen. Opskrifter finder du til gengæld her – bl.a. lækre morgenstykker, luftige pitabrød og sågar en eminent jordbærtærte!
Det bedste resultat får du med et bagestål. Det kan du også bruge i ovnen, og det fordeler varmen meget bedre end en traditional bagesten/pizzasten.
Sådan får du det bedste resultat, når du bager på grillen
- Brug altid en kuglegrill – den lukkede grill fungerer perfekt som en ovn.
- Optænd grillen, som du plejer; indirekte varme ved kul og fuld varme ved gas.
- Brug grillens termometer (der som regel er på låget) som pejlepunkt for, hvornår grillen er klar.
- Når grillen viser ca. 250°C – er den klar … Bruger du bagestål, lægger du det på grillen i 5 min., inden brødet kommer på.
- Sæt dit brød på bagestålet (brug bagepapir). Hvis dit bagestål er meget varm, sætter du en bageplade med brødet på bagestålet.
- Bruger du gasgrill, skal du slukke for brænderen, der er direkte under bagestålet, så du kommer til at bage ved indirekte varme.
- På kulgrill fortsætter du med indirekte varme, som du tændte grillen op med.
- Pas på med, at du ikke brænder brødet i bunden – du skal måske vende brødet undervejes.
- Brød bagt på bagestål og grill skal som hovedregel bage en smule kortere end i en traditionel ovn.