Opskrift: Skolerugbrødsbøffer (perfekt til madpakken)
Rugbrødsboller er et godt alternativ til det klassiske rugbrød, når ungernes madpakke skal smøres. Eller bare som snacks i hverdagen. Her får du opskriften på nogle lækre rugbrødsbøffer, som jeg kalder dem, der er bagt med surdej og knasende kerner.
Med opskriften her får du 26 boller, som du nemt kan fryse og have klar til madpakkesmøring. Jeg ved ikke, hvor længe 26 styk holder hjemme i din familie, men her forsvinder de hurtigt. Hold derfor surdejen levende, så du er klar til at bage næste batch.
OBS! Det tager to dage at lave rugbrødsbollerne og kræver, at du allerede har en surdej (se basisopskrift her).
Skolerugbrødsbøffer (perfekt til madpakken)
Udstyr
- Surdej
- Røremaskine
- Ovn
Ingredienser
Dag 1
- 250 g surdej
- 300 g lunkent vand
- 100 g rugkerner
- 125 g rugmel
- 100 g hvedemel
Dag 2
- dejen fra dag 1
- 100 g solsikkefrø (ristede)
- 100 g græskarkerner (ristede)
- 200 g lunkent vand
- 300 g rugmel
- 30 g mørk sirup
- 20 g salt (3 tsk)
Til pynt
- solsikkefrø og græskarkerner samt en lille smule hvedemel
Sådan gør du
Dag 1
- Surdejen røres ud i det lunkne vand.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele godt sammen.
- Stil dejen tildækket på køkkenbordet til dagen efter.
Dag 2
- Start med at riste frø og kerner i ovnen: 8 min. ved 190°C (lad dem køle af, inden de kommer i dejen).
- Temperér vandet, så dejtemperaturen ender på 28-30°C
- Kom alle ingredienserne i skålen til røremaskinen.
- Ælt dejen sammen med en spartel i ca. 15 minutter ved mellem hastighed.
- Del dejen op i stykker a 60 g pr. stykke.
- Tril dejstykkerne runde med våde hænder.
- Vend stykker i en blanding af solsikkefrø, græskarkerner og lidt hvedemel.
- Placer stykkerne på en bageplade med bagepapir – to plader med 13 stk. på hver.
- Tryk hvert dejstykke let fladt.
- Sæt bollerne til hævning tildækket et varmt sted i ca. 60 min.
- Bag brødene ved 220°C i 18 min.