Opskrift: Perfekte pitabrød på grillen
Et fyldt pitabrød er efter min mening en perfekt sommerspise – let, friskt og lækkert. Det er nemt at gå til og noget, som de fleste kan lide – ikke mindst fordi man selv kan bestemme fyldet. Og fyldet er da vigtigt, men endnu vigtigere – i mine øjne – er selve pitabrødet. Der findes mange kedelige købevarianter, men her får du opskriften på nogle perfekte pitabrød, som bliver lækre og luftige på grillen.
Det perfekte pitabrød har en tynd, sprød skorpe og masser af luft inden i, så der er god plads til fyldet (for det kan jo svært at begrænse sig!).
OBS!
- Brug et bagestål – den intense varme gør brødet luftigt (= giver plads til fyldet!!)
- Her kan du finde andre tips og tricks til at bage på din grill
Perfekte pitabrød (bagt på grillen)
Udstyr
- Røremaskine
- Bagestål
- Grill
Ingredienser
- 350 g koldt vand
- 575 g Tipo 00-mel
- 12 g sukker (2 tsk)
- 18 g salt (2 tsk)
- 2 spsk olivenolie
- 25 g gær
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i skålen til røremaskinen.
- Ælt dejen sammen med dejkrog i ca. 15 minutter ved mellem hastighed.
- Dejen skal hæve tildækket i 10 minutter ved stuetemperatur.
- Del derefter dejen i 10 lige store dele (ca. 90 g pr. stk.) og form dejstykkerne som boller.
- Bollerne hviler i 10 minutter tildækket på bordet.
- Tryk derefter bollerne ud i en størrelse på ca. 12 cm i diameter – og læg dem på en plade med bagepapir på.
- Lad bollerne hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
- Bag pitabrøderne ved 300°C i 10 minutter på bagestål (vend dem evt., hvis de mangler farve).