Opskrift: Perfekte burgerboller med fuldkorn
Bollen er det vigtigste ved en burger – hvis du spørger mig. Det er selvfølgelig heller ikke ligegyldigt, hvad du kommer imellem overbollen og underbollen. Men det er jo bollen, der samler det hele. Den perfekte burgerbolle er let, blød og smagfuld. Og så er den selvfølgelig hjemmebagt!
Her får du en opskrift på skønne, luftige burgerboller bagt med fuldkornsmel, der giver bollerne en lækker krumme. Og selvfølgelig er der sesam på toppen …
Perfekte burgerboller med fuldkorn
Udstyr
- Røremaskine
- Ovn
Ingredienser
- 500 g sødmælk
- 50 g smør
- 600 g hvedemel
- 400 g fuldkornsmel
- 150 g æg (3 stk.)
- 25 g brun farin
- 25 g honning
- 20 g salt
- 25 g gær
Til pynt:
- sesamfrø
Sådan gør du
- Lun sødmælken og smelt smørret i mælken.
- Kom alle ingredienserne i skålen til røremaskinen.
- Ælt dejen sammen med dejkrog i ca. 15 min. ved mellem hastighed.
- Lad dejen hæve tildækket i 30 min. ved stuetemperatur.
- Vend dejen ud på et bord drysset med hvedemel.
- Rul dejen ud i en pølse på ca. 20 cm.
- Del pølsen i 20 lige store stykker (ca. 90 g. pr. stk.)
- Form stykkerne til boller.
- Bollerne pensles med vand og drysses med sesamfrø.
- Fordel bollerne på to bageplader med bagepapir – 10 stk. på hver.
- Hver bolle trykkes let flade.
- Bollerne hæver tildækket i ca. 60 min.
- Bag burgerbollerne ved 220°C i 15 min.