Opskrift: Fuldkornsbrød med spelt
Bag et lækkert fuldkornsbrød med spelt og gulerødder. Kombinationen af spelt og revne gulerødder giver brødet en skøn smag og struktur. Lige til at spise med din favorittopping.
Spelt er en ældgammel hvedesort, som har været dyrket siden det andet årtusinde f.Kr. Speltmel er de seneste år blevet rigtig populært igen – især fuldkornsspeltmel – fordi det er rigt på fibre og vitaminer. Melet kræver en lidt anden teknik – bl.a. æltning – pga. sit høje glutenindhold og evne til at binde vand.
Fuldkornsbrød med spelt
Udstyr
- Røremaskine
- Hævekurv
- Ovn
Ingredienser
- 250 g vand
- 200 g fuldkornsspeltmel
- 200 g hvedemel
- 50 g gulerødder (revne)
- 10 g salt (1,5 tsk)
- 4 g tørgær (1 tsk)
Sådan gør du
- Alle ingredienser æltes sammen med dejkrog ved mellem hastighed. Dejen skal slippe skålens kanter og se silkeblød ud.
- Tildæk dejen og lad den hvile i 30 minutter.
- Hæld dejen ud på et let meldrysset bord.
- Fold dejstykket sammen til et rundt brød, og anbring brødet i en hævekurv – som er drysset med fuldkornsspeltmel – med samlingen opad.
- Lad brødet hæve tildækket et lunt sted i 60 minutter.
- Vend brødet ud af hævekurven på en bageplade med bagepapir.
- Bage brødet ved 230°C i almindelig ovn eller 210°C i varmluftsovn i ca. 30 min. Gerne med lidt damp.