Opskrift: Bag dine egne kammerjunkere
I løbet af en god, dansk sommer, spiser vi op imod 12 millioner liter koldskål. Kan du forestille dig sådan et bjerg af kartoner? Og tænk så over, hvor mange kammerjunkere der mon skal til 12 millioner liter koldskål …
Det er nemt, det er friskt, og det lander ikke så tungt. Det er lige, hvad vi har lyst til på en varm sommerdag. Koldskål og kammerjunkere er grillens store konkurrent, når der er sommer i kalenderen og på terrassen.
Har du nogensinde prøvet at bage dine egne kammerjunkere? De små, sprøde og søde flydere til danskernes favoritspise om sommeren er meget nemme at lave, og så smager de skønt. Her er en enkel opskrift til ca. 150 stk., så du har til et par portioner – dog ikke flere millioner liter.
Hvad er kammerjunkere?
Er det en småkage? Er det en kiks? Nej, det er en tvebak! Men oprindeligt var det faktisk en adelstitel, som blev brugt ved hoffet. Kammerjunkeren var dog allernederst i hierarkiet og varetog primært opgaver med at servicere og opvarte de adelige eller personer ved hoffet. I bagværkshierarkiet rangerer kammerjunkerne heller ikke så højt, men i koldskålen er de decideret uundværlige.
Du finder ikke nogen kammerjunke-bagekurser på Læratbage.dk, men til gengæld andre gode kurser, hvor du kan lære at bage skønne brød til enhver lejlighed.
Kanonlækre kammerjunkere
Ingredienser
- 75 g margerine
- 90 g sukker
- 50 g æg (1 stk)
- 200 g hvedemel
- 8 g bagepulver
- 80 g sødmælk
- 2 g salt
- 30 g vaniljesukker
- 5 g revet citronskal
Sådan gør du
- Du rører margarine og sukker sammen i en røremaskine i 5 minutter.
- Tilsæt æg og rør i 5 minutter.
- Hæld resten af ingredienserne i – og rør igen i 5 minutter.
- Kom massen i en sprøjtepose, sprøjt stykker ud på størrelse med en to-krone på en bageplade med bagepapir på.
- Bag kammerjunkerne ved 180°C i almindelig ovn og 170°C i varmluft ovn i ca. 14 min.