logo_nytlogo_nytlogo_nytlogo_nyt
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
  • Forside
  • Jeres underviser
  • Tips & opskrifter
Kontakt
✕

Opskrift: Sådan laver du varme hveder med fuldkorn

Torben Busch
Lær at bage dine egne varme hvedeknopper
Gå til opskrift Udskriv

Store Bededag nærmer sig – og det samme gør de varme hveder, som vi traditionen tro spiser aftenen før Store Bededag.

Hvert år langer danske bagere ca. 2.000.000 varme hveder over disken, men i år behøver du ikke stille dig i kø hos din lokale bager. For du kan da bage dem selv!

Her får du en opskrift på nogle lækre hvedeknopper med fuldkorn, som er et lidt sundere alternativ til den mere traditionelle hvide hvedeknop. Ud over at være sundere smager fuldkornshvedeknopperne også himmelsk.

Varme hveder med fuldkorn

Udskriv
Arbejdstid 30 minutter min
Hæve/hviletid 3 timer t
Bagetid 15 minutter min
Ret Boller/brødstykker, Sæson
Køkken Nordisk
Antal 20 stk.

Udstyr

  • Røremaskine
  • Ovn
  • Kagerulle

Ingredienser
  

  • 500 g sødmælk
  • 50 g smør
  • 600 g hvedemel
  • 400 g fuldkornshvedemel
  • 150 g æg (3 stk)
  • 25 g brun farin
  • 25 g honning
  • 20 g kardemomme
  • 20 g salt
  • 25 g gær

Sådan gør du
 

  • Lun sødmælken og smelt smørret i mælken.
  • Kom alle ingredienserne i skålen til røremaskinen.
  • Ælt dejen sammen med dejkrog i ca. 15 minutter ved mellem hastighed.
  • Dejen skal hæve tildækket i 1 time ved stuetemperatur.
  • Dejen vendes ud på et bord drysset med fuldkornshvedemel.
  • Rul dejen ud i en pølse på ca. 20 cm.
  • Del pølsen i 20 lige store stykker. Ca. 90 g. pr. stk.
  • Form stykkerne til boller.
  • Placer bollerne i en bradepande: 5 på langs og 4 nedad, så de næsten rører hinanden.
  • Bollerne hæves tildækket i ca. 2 timer, indtil de rører hinanden.
  • Bag knopperne ved 220 °C i 15 min.
  • Skær knopperne over og rist dem på brødrister eller i ovnen, til de er sprøde.
Del
53

Se også

Brød sauerkraut – jo, den er god nok!
27. maj 2021

Opskrift: Brød med sauerkraut – sehr schön!


Læs mere
Venø-rugbrød med malt og poppede rugkerner
25. april 2021

Opskrift: Hurtigt surdejsrugbrød med mørkt malt


Læs mere
Opskrift på bløde og søde Svanø-boller
26. november 2020

Opskrift: Søde, bløde og mildt krydrede boller


Læs mere

Opskrifter & bagetips

  • Mine bagetips
  • Alle opskrifter
    • Boller/brødstykker
    • Brød
    • Brød med grød
    • Rugbrød
    • Langtidshævet
    • Snack
    • Kage
    • Sæson
    • Småkager
    • Kransekage

BLIV MESTERBAGER I BRØD

Book mig til en masterclass i brødbagning hos jer.
For større og mindre grupper. For virksomheder og private.
Send mig en forespørgsel, hvis du vil vide mere.

LÆRATBAGE.DK

v. Torben Busch

KONTAKT

kontakt@laeratbage.dk

ARKIV

Se tips og opskrifter

© 2016- LÆRATBAGE.DK

    Kontakt