Opskrift: Nemme og lækre morgenboller med risengrød
Holder din bager lukket i juledagene, må du jo selv bage dit morgenbrød. Her får du opskriften på nogle supernemme og superlækre morgenboller med risengrød. Det er risengrød, som gør bollen blød. Gem en klat, når du laver risalamande. Så er du klar, når der skal bages morgenbrød med en smag af jul.
OBS: Dejen skal laves, dagen før du skal bruge bollerne!
Morgenboller med risengrød
Udstyr
- Røremaskine
- Ovn
Ingredienser
- 300 g risengrød (afkølet)
- 350 g hvedemel
- 50 g groft rugmel
- 40 g brun farin
- 1 æg
- 10 g salt
- 25 g gær
Sådan gør du
Dag 1
- Alle ingredienser æltes sammen med dejkrog ved mellem hastighed i 15 min.
- Kom dejen i en skål, der er smurt med olivenolie.
- Læg låg eller husholdningsfilm over og sæt dejen på køl (5°C) til dagen efter.
Dag 2
- Næste dag tages dejen ud af køl.
- Tag vand på hænderne, og form boller forsigtigt direkte fra skålen.
- Lav 10 lige store stykker – ca. 85 g pr. stk.
- Læg bollerne på bageplade.
- Pensl dem med æg og drys med sesam vendt i en smule kanel (efter smag).
- Hæver tildækket et lunt sted i 60 min.
- Bages med det samme ved 230°C i almindelig ovn og 210°C i varmluft ovn i ca. 13 min.
- Spis bollerne med en smørklat smør 😉