Opskrift: Lækkert fuldkornsrugbrød med chiafrø
Bag et lækkert rugbrød fyldt med fuldkorn, chiafrø og masser af smag. Og heldigvis er det lige så nemt at bage, som det er lækkert at spise. Så er weekendfrokosten klaret – og måske kan der være et par skiver til madpakken mandag også.
Fuldkorn giver brød smag og karakter – og det mætter samtidig rigtig godt. Men fuldkorn kræver også en anden bageteknik, end når du bager almindeligt brød. Det er balancen mellem vand, mel og korn, som kan drille. I brødet her er chiafrø desuden med til at give brødet en lækker konsistens.
Fuldkornsrugbrød med chiafrø
Udstyr
- Røremaskine
- Rugbrødsform
- Ovn
Ingredienser
- 500 g kærnemælk
- 240 g fuldkornshvedemel
- 210 g fuldkornsrugmel
- 20 g brun farin
- 50 g chiafrø
- 10 g salt 1,5 tsk.
- 5 g tørgær 1 tsk.
Til pynt:
- en blanding af chiafrø og sesamfrø
Sådan gør du
- Ælt alle ingredienser sammen med spartel til en ensartet dej; 15 minutter ved langsom hastighed.
- Læg dejen i en fedtet rugbrødsform og drys den med en blanding af chiafrø og sesamfrø.
- Lad brødene hæve tildækket et lunt sted i ca. 60 minutter – eller til dejen er ca. 1 cm fra kanten af formen.
- Bages på grillrist ved 180°C i almindelig ovn og 170°C i varmluft ovn i ca. 1 time og 15 minutter – gerne med damp.En mere præcis måde er, at midten af brødet skal være 94°C – så er brødet bagt færdigt!