Opskrift: Gnaveboller med citronmelisse og mandeltopping
‘Gnaveboller’ er beregnet som snack. De er velegnede til at have med på farten og til at gnave af, når lækkersulten melder sig. De her gnaveboller får et friskt pift fra citronmelissen, mens mandeltoppingen giver en god sprød skorpe på de ellers bløde boller.
God bagelyst.
Gnaveboller med citronmelisse og mandeltopping
Udstyr
- Røremaskine
- Ovn
Ingredienser
Mandelmasse
- 75 g mandler med hinde
- 100 g sukker
- 50 g æggehvide
Bolledej
- 500 g hvedemel
- 25 g sukker
- 10 g salt
- 50 g smør
- 30 g gær
- 1 æg
- 175 g vand (25°C)
- 25 citronmelisseblade (groft hakkede)
Sådan gør du
Mandelmasse
- Mandlerne blendes til mel, og det hele røres efterfølgende sammen til en masse.
Bollerne
- Ælt alle ingredienserne sammen med dejkrog i 10-15 minutter, til dejen slipper skålens kanter og ser silkeblød ud.
- Lad dejen hvile i 15 minutter – tildækket med husholdningsfilm.
- Rul nu dejen ud så firkantet som muligt (ca. 25 x 30 cm.)
- Del forsigtigt dejen i 20 lige store firkanter (ca. 5 x 6 cm = ca. 40 g).
- Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir på.
- Lad bollerne hæve et lunt sted i 30 minutter.
- Inden afbagning smøres ca. 10 g mandelmasse forsigtig på hver bolle med en teske.
- Bag bollerne ved 220°C i almindelig ovn og 210°C i varmluftsovn i ca. 12-14 minutter.