Opskrift: Chouquette – en sød fransk specialitet
Skal du bruge et alternativ – eller et supplement – til kransekagen nytårsaften, så prøv denne nemme franske snack. Chouquette er en fransk specialitet, som du kan bruge til mange forskellige lejligheder. De er lettere at lave, end det er at udtale dem.
De er sprøde og har et sødt drys på toppen, der gør dem helt uimodståelige.
Chouquette – en sød fransk specialitet
Udstyr
- Gryde
- Sprøjtepose
- Ovn
Ingredienser
- 125 g vand
- 125 g mælk
- 125 g smør
- ½ tsk salt
- 1 tsk sukker
- 150 g hvedemel
- 250 g æg (5 stk.)
- svensk pärlsocker til at drysse over
Sådan gør du
- Opvarm følgende ingredienser i en gryde: Vand, sødmælk, smør, salt og sukker.
- Fjern gryden fra varmen, lige når det begynder at boble.
- Tilsæt alt melet ad en gang.
- Vend dejen i gryden i ca. 3 minutter ved svag varme med en grydeske.
- Tag gryden af komfuret.
- Tilsæt æggene et efter et; rør det ud, inden du tilsætter det næste.
- Hæld dejen i en sprøjtepose med rund tyl.
- Sprøjt hver enkelt ud i ca. 3 cm i diameter, på bagepapir – pas på med afstand.
- Drys dem med svensk pärlsocker.
- Bag ved 190°C i almindelig ovn og 180°C i varmluft ovn i ca. 20-25 minutter.OBS: Åbn ikke ovnlågen før til sidst af bagetiden!