Grillet jordbærtærte med fransk og italiensk inspiration
Jordbær er indbegrebet af sommer i Danmark. Det samme er mad på grill. Her får du opskriften på en superlækker tærte, der kombinerer de to ting: Jordbær og grill. En genial sommerkage. Toppet i øvrigt med blød og luftig italiensk marengs.
Arbejdstid45 minuttermin
Hæve/hviletid1 timet
Bagetid30 minuttermin
Udstyr
Røremaskine
Tærteform (Ø 22 cm)
Gryde
Sukkertermometer
Grill
Ingredienser
1: Tærtebunden
100gsmør(koldt)
25gflormelis(koldt)
40gvand(koldt)
150ghvedemel(koldt)
2: Crème le Paris
2æg
1spskMaizena
2spsksukker
1tskvaniljesukker
½dlmælk
1dlpiskefløde
2spskGrand Marnier (eller anden appelsinlikør)
3: Italiensk marengs
100gsukker
50gvand
4æggehvider
4: Fyld
1bkjordbær
Sådan gør du
1: Tærtebunden
Alle ingredienserne blandes sammen i en skål.
Ælt dejen sammen med hænderne.
Rul dejen ud, så det passer med en rund form på Ø 22 cm.
Bag i grillen ved ca. 200°C i 20 minutter.
Lad tærtebunden køle af, mens du laver næste step.
2: Crème le Paris
Slå æggene ud i en gryde.
Maizena, sukker og vaniljesukker røres i.
Pisk ingredienserne sammen med mælken over varme.
Varm cremen op til kogepunktet under omrøring (til cremen er tyk).
Hæld nu cremen i en dyb tallerken.
Film tallerknen med husholdningsfilm – helt tæt på cremen, så den ikke danner skind.
Sæt cremen til afkøling i køleskab i min. 60 minutter.
Pisk fløden let.
Pisk den afkølede creme og Grand Marnier ved højeste hastighed, til den er jævn.
Vend nu den letpiskede fløde i cremen.
Sæt din færdige Crème le Paris i køleskabet, indtil den skal bruges.
3: Italiensk marengs
Varm sukker og vand op til kogepunktet under omrøring, når blandingen koger, STOPPES omrøringen – der må IKKE dannes sukkerkrystaller.
Lad blandingen koge videre, indtil den bliver 118°C (brug et sukkertermometer) – og tag den da straks af blusset.
Pisk æggehviderne til skum i en ren skål på højeste hastighed i køkkenmaskinen og tilsæt sukkerlagen lidt efter lidt.
Når den sidste sukkerlage er tilsat, pisker du marengsen færdig ved lav hastighed i ca. 10 minutter, til massen er kølet af.
4: Tærten samles og grilles
På den afkølede tærtebund smører du den afkølede Crème le Paris.
Fordel friske, rensede jordbær oven på cremen.
Den færdige italienske marengs fordeles, så jordbærrene er dækket til.
Nu skal tærten på grillen – høj varme i 3 minutter (PAS PÅ; det går hurtigt!!)
Server tærten direkte fra grillen og nyd den – velbekomme!