Skal du bruge et lækkert brød til festlige lejligheder – det kan være som tilbehør til tapas, pølsebord eller blot med en lækker pesto eller god olivenolie, så prøv dette italienske brød kaldet tre fori.
Arbejdstid30 minuttermin
Hæve/hviletid1 dayd
Bagetid25 minuttermin
Antal: 2brød
Udstyr
Røremaskine
Husholdningsfilm
Pensel
Ovn/grill
Evt. bagestål
Ingredienser
Dag 1: Poolish/fordej
100gTipo 00-mel
50gdurummel
1ggær
150gvand(25ºC)
Dag 2: Brøddej
300gpoolish(fra dagen før)
200gTipo 00-mel
100gdurummel
10gsalt
5ggær
15gfrisk basilikum(grofthakket)
15gsoltørrede tomater(grofthakkede)
175gvand(25ºC)
Sådan gør du
Poolish
Ælt alle ingredienser sammen i 5 minutter.
Dæk dejen til med husholdningsfilm og lad den stå fremme på køkkenbordet til dagen efter.
Brødet
Ælt alle ingredienser sammen med dejkrog i ca. 10-15 minutter, til dejen slipper skålens kanter og ser silkeblød ud.
Lad dejen hvile i 15 minutter, tildækket med husholdningsfilm eller plastic over.
Del nu dejen i to lige store stykker (a 400 g).
Slå hvert stykke sammen til et brød på ca. 30 cm. og tryk det lidt fladt.
Læg de to brød på en bageplade med bagepapir på.
Skær tre fordybninger på skrå, og træk hullerne lidt ud.
Stil brødene til hævning et lunt sted i 60 minutter, tildækket med husholdningsfilm eller plastic over.
Bag brødene ved 230°C i en almindelig ovn og 220°C i varmluft ovn i ca. 20-25 minutter.
Pensles godt med sammenpisket æg lige efter bagning.
Noter
Du kan også bage dine tre fori-brød på grillen
Herunder kan du læse, hvordan du kan bage dine tre fori- brød på grillen. Din grill er nemlig perfekt til bagværk – det kan du lære mere om på Lær at bages grillevent. Uanset om du bruger kul- eller gasgrill, får du et vidunderligt resultat.Sådan bager du brødene på din GASGRILL
Varm grillen op til ca. 250°C med både direkte og indirekte varme.
Læg din bagesten eller dit bagestål midt på grillristen.
Sluk nu for brænderen, der er direkte under bagestålet/-stenen.
Bag brødene i ca. 15 min – undgå at løfte låget under bagning. Det kan dog være nødvendigt at vende brødene under bagningen.
Sådan bager du brødene på din KULGRILL
Læg din bagesten eller dit bagestål midt på grillristen.
Varm grillen op til ca. 250°C med indirekte varme.
Bagepapiret med brødstykkerne lægges på bagestålet/-stenen.
Bag brødene i ca. 15 min – undgå at løfte låget under bagning. Det kan dog være nødvendigt at vende brødene under bagningen.